POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Navodni veliki prijatelji iz inostranstva sprečili raspisivanje parlamentarnih izbora
Foto: Dragan Kadić

prvo da se ispuni obećano

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Navodni veliki prijatelji iz inostranstva sprečili raspisivanje parlamentarnih izbora

Politika -

BEOGRAD - Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da su "veliki (navodni) prijatelji" iz inostranstva sprečili lidera naprednjaka i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da opet raspiše vanredne parlamentarne izbore.

PSG je ocenio da je Vučić sprečen da ih raspiše jer mu ne dozvoljavaju da dalje odlaže ispunjenje obećanja zbog kojih su ga doveli i održavali na vlasti – izmedju ostalog jednima priznanje Kosova, a drugima diplomatski status osoblju ruskog vojnog centra u Nišu.

Kako se ističe u saopštenju, uprkos današnjoj odluci, Vučić i SNS će i dalje tražiti način da raspiše parlamentarne izbore pre roka da bi ublažio predstojeći neuspeh u Beogradu i "rasuo kapacitete opozicije koju zloupotrebom državnih institucija i kontrolom medija godinama drži vezanih nogu, ruku i usta".

foto: Marina Lopičić

"U datim okolnostima, Pokret slobodnih gradjana je spreman na to u svakom momentu. Srbija će ovu vlast kazniti za igranje izborima i sudbinama ljudi prema kojima se ponašaju kao prema robovima i stvarima u sopstvenoj zemlji", navode iz tog pokreta.

PSG ističe i da je SNS priznanjem da odlučuje o izborima otvoreno protivustavno preuzela ingerencije državnih organa i donosi odluke koje su u njihovoj nadležnosti, bez obzira na zakonom utvrdjene rokove i razloge za proveru volje gradjana.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić odlučio, glavni odbor ga poslušao: Izbori u martu, ali samo gradski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track