KONSTANTIN SAMOFALOV(SDS): Odlaganje parlamentarnih izbora samo još jedna odluka koja preko noći može biti promenjena
Foto: Fonet

građani ne mogu biti sigurni

KONSTANTIN SAMOFALOV(SDS): Odlaganje parlamentarnih izbora samo još jedna odluka koja preko noći može biti promenjena

Politika -

BEOGRAD - Portparol Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov ocenio je danas da je odluka Glavnog odbora Srpske napredne stranke da ne budu održani vanredni parlamentrani izbori samo još jedna u nizu koja može biti promenjena preko noći.

foto: Fonet/Božidar Petrović

On je agenciji Beta rekao da gradjani ne mogu biti sigurni da "peti put u poslednjih pet godina" nećemo imati i parlamentarne izbore, jer će lider naprednjaka Aleksandar Vučić o tome odlučiti "zavisno od opasnosti da izgubi Beograd iz sistema svoje finansijske vlasti i interesne zone svojih partijskih tajkuna".

Samofalov je kazao da su "obmane i atmosfera vanrednog stanja ključne poluge Vučićevog režima, baš kao i svake autoritarne vlasti koja svoj uticaj bazira na konstantnom pritisku, sili i laži, a ne na sposobnostima i znanju".

Kako je dodao, odluka GO SNS da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora je samo jedna u nizu koja može biti promenjena preko noći u suprotnom, kao što su i "naprednjaci kroz politički život menjali i stratešku orijentaciju za 180 stepeni.

foto: Marina Lopičić

GO SNS danas je prihvatio predlog lidera Aleksandra Vučića i odlučio da na proleće iduće godine ne bude vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa redovnim beogradskim izborima.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić odlučio, glavni odbor ga poslušao: Izbori u martu, ali samo gradski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track