Najnovije vesti

DAČIĆ: Velika Britanija uložila protest Surinamu zbog Kosova
Foto: Fonet/MSP

srbija na evropskom putu

DAČIĆ: Velika Britanija uložila protest Surinamu zbog Kosova

Politika

Velika Britanija je uložila protest Surinamu pošto je ta država povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 

On je na konferenciji za novinare u sedištu stranke, gde je govorio o razlozima zbog kojih ne treba da se održe vanredni parlamentarni izbori, zajedno sa beogradskim, rekao da treba nastaviti sa realizacijom državnih ciljeva, među kojima su evropski put Srbije, ali i očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

 

"Bez ozbira na to što neke velike zemlje govore da su naši prijatelji, moram da kažem da je jedna od tih velikih zemalja - Velika Britanija, uložila protest Surinamu zato što je povukao priznanje KiM", rekao je Dačić.

 

Dačić je ukazao kada je reč o Kosovu i Metohiji da sve veći broj zemalja razmišlja o svim posledicama jednostrane proglašene nezavisnosti, naročito u svetlu najnovijih događaja u Kataloniji.

 

"Raduje nas odluka Surinama o povlačenju priznanja, a takođe i stav Gvineje Bisao koji govori o tome da sadašnja vlast stoji na stanovištu odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije", rekao je Dačić.

 

(Kurir.rs/Tanjug/ Foto: Fonet/MSP)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Odlazak diktatora! Mugabe smenjen sa čela stranke, vojska i ulica pojačavaju pritisak!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...