Najnovije vesti

Rističević i Atlagić tužili Boška Obradovića! Dveri: Prijavu podneli promoteri nekulture
Foto: Dragan Kadić, Filip Plavčić, Fonet/Božidar Petrović

zbog nasilničkog ponašanja

Rističević i Atlagić tužili Boška Obradovića! Dveri: Prijavu podneli promoteri nekulture

Politika

BEOGRAD - Marijan Rističević iz Narodne seljačke stranke izjavio je danas da je sa poslanikom SNS Markom Atlagićem podneo krivičnu prijavu protiv lidera Dveri Boška Obradovića zbog nasilničkog ponašanja.

Rističević je novinarima u Skupštini Srbije kazao da su prijavu predali Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu koje, kaže, treba da odluči da li je to nasilničko ponašanje bilo u lakšem obliku ili je do nasilničkog ponašanja došlo u grupi.

foto: Printscreen

Oni zahtevaju od Tužilaštva da se slučaj procesuira da bi se ubuduće svaki vid nasilja sprečio jer, ističe, političari treba da budu primer nenasilničkog ponašanja.

- Napominjem da se zlo tuče dok je malo, kad zlo uzme maha ono sve više jača i mi mislimo da pravosudni organi konačno moraju da stave tačku na ovakvu vrstu ponašanja I na nasilje inače će nasilje staviti tačku na državu I društvo - rekao je.

Rističević je kazao da je Obradović najavljivao "gerilsku borbu" koja se, kaže, koliko je shvatio odnosila na geslo Dimitrija Ljotića: Ne trebaju nam glasači, trebaju nam borci, pa je, kaže, shodno tome pribegao nizu nasilja.

Dveri: Prijavu podneli promoteri nekulture

Poslanik Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da su krivične prijave protiv lidera tog pokreta Boška Obradovića podneli oni koji su "promoteri najveće nekulture u srpskom parlamentu".

"Sad oni koji su promoteri nekulture podnose krivične prijave koje nemaju pravno utemeljenje. Nadam se da sud to neće prihvatiti kao ozbiljne činjenice. U svakom slučaju Dveri zadržavaju svoje dostojanstvo i na nepravdu ćemo odgovoriti na pravi način", rekao je Kostić novinarima.  

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...