(VIDEO) RADETA SE OBRUŠILA NA ZORANU MIHAJLOVIĆ: Ko vam je rekao da možete da izvadite pudrijeru i popravljate šminku na sednici?Sram vas bilo!
Foto: Marina Lopičić

nastavljen cirkus SKUPŠTINI

(VIDEO) RADETA SE OBRUŠILA NA ZORANU MIHAJLOVIĆ: Ko vam je rekao da možete da izvadite pudrijeru i popravljate šminku na sednici?Sram vas bilo!

Politika -

BEOGRAD - Sednicu Skupštine Srbije, na kojoj se danas raspravlja o četiri ugovora, obeležila je polemika poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović o statusu Kosova i Metohije, o Železnicama Srbije, a poslanik SRS Vjerica Radeta joj je zamerila što se šminka na sednici.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Poslanik SRS Miljan Damjanović je, govoreći o Ugovoru o osnivanju Transportne zajednice, naveo da vlast priznaje državu Kosova. „Vi u članu 2. prelaznih aranžmana kažete državljani Kosova i Brodske kompanije osnovane na Kosovu imaju pravo da prevoze putnike. Državljani Kosova, ne državljani Srbije.

Nema Metohije. Meni je drago da ste vi konačno priznali naše nažalost strepnje, da ste priznali nezavisnu državu Kosovo i tako što ste glasali i podržali Ramuša Haradinaja i preneli sve regulative države njima“, rekao je Damjanović.

Mihajlović je rekla da je Kosovo potpisnik tog ugovora, u skladu sa Rezolucijom UN 1244, i da to ne predstavlja priznanje Kosova. Ona je rekla da je u ugovoru o osnivanju Transportne zajednice Kosovo označeno na isti način kao i u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, „kao Kosovo sa zvezdicom“.

foto: Stefan Jokić

Mihajlović je istakla da „niti je Srbija prihvatila de fakto i de jure nezavisnost Kosova, niti je Srbija ovim ugovorom na bilo koji način prihvatila nezavisnost Kosova, niti će“.

Damjanović je pitao zašto se projekti, kao što je projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze, ne finansiraju iz sopstvenih sredstva.

„Reći ćete da ih nema. Postavlja se pitanje zašto tih sredstava nema“, pitao je on.

Damjanović je dodao i da su železničari jedini kojima duže od pet godina nije povećana zarada ni dinar.

„Puna su vam usta hvale da ispunjavaju sve moguće reforme i da je to odlično javno preduzeće“, rekao je on.

foto: Zorana Jevtić

Mihajlović je odgovorila da je ponosna na svakog radnika i radnicu Železnice Srbije i da je ovo preduzeće na dobrom putu.

„Železnice Srbije su posle tri decenije polako, korak po korak, krenule ne samo u oporavak, nego u modernizaciju i razvoj. To što u Železnicama Srbije prošle godine nije bilo kako vi kažete haosa i problema zato što se 90 odsto ljudi dobrovoljno prijavilo da izađe iz Železnica, ja vas razumem. Vi ste navikli da radite u haosu, to je suština rada SRS“, rekla je ona.

Poslanik SRS Nemanja Šarović rekao je predsedavajućem sednice Veroljubu Arsiću da bi trebalo Mihajlović da poduči na koji način je dužna da se ponaša u parlamentu, jer je rekla da je manir radikala da stvaraju i rade u haosu.

„Vi kao bivši radikal trebalo bi da znate da to nije istina.I njen šef, prema kome pokazuje ogromnu lojalnost, kakvu je svojevremno pokazivala prema Labusu i Mlađanu Dinkiću, je takođe bio radikal“, rekao je Šarović obraćajući se Arsiću.

foto: Stefan Jokić

Mihajlović se izvinila radikalima što je rekla da prave haos.

„Ja sam pogrešila. Vi sigurno nikada niste pravili haos, nikada predsednik SRS nije vadio pištolj nikada se to nije desilo“, rekla je Mihajlović.

Radeta je rekla Arsiću da bi trebalo da kaže Mihajlović da šminkanje na sednici nije dozvoljeno, na šta se ministarka nasmejala.

„Ne znam čemu se smejete? Ko vam je rekao da možete da izvadite pudrijeru i da popravljate šminku na sednici? Mislite da se normalno ponašate? Ovo je Narodna skupština, nije ni Labusov, ni Vučićev kabinet i gledajte ovde da se ponašate onako kako svaki narodni poslanik i svako ko je prisutan ovde mora da se ponaša. Sram vas bilo“, rekla je Radeta.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Alarmantno! Evo koje nas kataklizme očekuju u 2018. godini?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track