DAČIĆ O DRŽAVAMA KOJE SU PRIZNALE KOSOVO: Priština izmislila bar 7-8 zemalja, sve ćemo proveriti!
Foto: Dado Đilas

Srbija u diplomatskoj ofanzivi

DAČIĆ O DRŽAVAMA KOJE SU PRIZNALE KOSOVO: Priština izmislila bar 7-8 zemalja, sve ćemo proveriti!

Politika -

Priština ima neki svoj spisak od 114 država, ali sam siguran da se na njemu nalazi bar sedam-osam zemalja koje nikada nisu priznale Kosovo, a siguran sam i da, ako Srbija posvećeno priđe ovom problemu, taj broj može da padne ispod sto, izjavio je Ivica Dačić, prvi potpredsadnik vlade Srbije i ministar spoljnih poslova.

foto: Dragana Udovičić

Uprkos tvrdnjama Bedžeta Pacolija da je Prištinu upravo priznao i Madagaskar, Dačić je, ipak, optimista nakon ministarske konferencije Međunarodne organizacije Frankofonije, koja je proteklog vikenda održana u Parizu.

DODIK O CRTANJU NOVE MAPE BALKANA: Ne priznajemo nezavisno Kosovo! To je bio hipotetički odgovor na hipotetičko pitanje!

"Proverićemo sve oko Madagaskara, ali borba traje. Suočavamo se sa moćnim protivnicima i njihovim zaštitnicima. Zemljama se preti, protestuje se kod svih država koje su povukle priznavanje, nude im se različite stvari" rekao je Dačić.

Upitan na čemu bazira optimizam Dačić je rekao: "razgovarao sam sa ministrima spoljnih poslova niza zemalja koje nisu priznale Kosovo i njihova pozicija je jasna i čvrsta. Razgovarao sam i sa ministrima nekih zemalja koje su priznale Kosovo i mislim da može da dođe do preispitivanja tih odluka. Naravno, neću pominjati koje su to zemlje, jer ne bih da pomažem Prištini".

(Kurir.rs/Fonet/Večernje novosti/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja