MAJA KOCIJANČIĆ: Učešće SAD u dijalogu mora da podrži i Srbija
Foto: Zorana Jevtić

mora postojati dogovor

MAJA KOCIJANČIĆ: Učešće SAD u dijalogu mora da podrži i Srbija

Politika -

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je da svaku promenu formata u dijalogu, uključujući i angažovanje SAD, mora da podrži i Srbija.

"EU je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine. Na dvema stranama je da se dogovore o sadržaju, formatu, brzini i agendi”, izjavila je Kocijančić.

Kocijančič je ponovila da EU i SAD "blisko sarađuju" kada je reč o Zapadnom Balkanu, što podrazumeva i proces dijaloga Beograda i Prištine.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije da Srbija neće prihvatiti menjanje formata dijaloga Beograda i Prištine i uključivanje SAD u taj proces.

foto: Fonet/MSP

Dačić je rekao da su predstavnici SAD uvek bili prisutni tokom dijaloga Beograda i Prištine, ali su da su bili "iza scene" i dodao da ne razume zašto bi se u dijalog uključivala "samo jedna strana".

Komentarišući medijske navode da bi nekadašnja američka državna sekretarka Kondoliza Rajs mogla da postane specijalni izaslanik za Balkan, on je rekao da ne zna da ona ima takve ambicije.

Dačić je ocenio da ako je predstavnik Stejt departmenta Brajan Hojt Ji "77 pomoćnik zamenika, onda je Kondoliza Rajs 78".

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Vojska SAD i u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track