DRAGAN ŠUTANOVAC: DS nema nikakav prislušni centar
Foto: Dragana Udovičić

Odgovorio

DRAGAN ŠUTANOVAC: DS nema nikakav prislušni centar

Politika -

Predsednik DS Dragan Šutanovac kaže da nema nikakva sazanja da je DS ikada učestvovala u stvaranju ili da je imala neku paralelnu službu bezbednosti.

"Tvrdim da tako nešto od kad sam ja predsednik stranke ne da ne postoji, nego nikad niko nije ni pomenuo", precizirao je Šutanovac za Tanjug povodom navoda lidera D JB Saše Radulovića da mu je nekadašnji Zaštitnik građana Saša Janković 2014. na jednom sastanku rekao da je "DS 2004. krenula u izgradnju paralelne službe bezbednosti".

Na pitanje da li je mozda takva služba postojala pre nego što je on došao na čelo stranke, Ssutanovac je odgovorio da pretpostavlja da bi on imao neku informaciju oko toga da je stranka stvarala ili imala paralelnu službu bezbednosti.

Za prepisku Radulovića i Jankovića, koja je izašla u javnost, a koja se, kaže ticala njihovih "poslovnih ili privatnih" sastanaka, navodi da je "jako loša" za celu opoziciju, iako su, ocenjuje, iznete optužbe u javnosti doživljene kao da je DS "tema ili meta".

"Mi ne učestvujemo u toj raspravi", ističe Ssutanovac i dodaje da ni ne žele da učestvujemo u svađi onih koji su, kao i DS, protiv "nakaradnog sistema".

Upitan da li ipak ima neke osnove za takve navode i šta je Radulovića podstaklo da tako nešto tvrdi, Šutanovac je rekao da u društvu postoji očigledna fascinacija tajnim službama, raznim tajnim moćima, prisluškivanjima i praćenjima.

Podseća da je Dušan Kovačević na toj temi napravio fantastičan film, koji, kaže, tumači više naše društvo, nego same činjenice političkog života.

"DS ne učestvuje u takvoj komediji", navodi lider DS.

Tanjug - Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track