MILAN STAMATOVIĆ: Oduzeti dozvolu TV Pink zbog medijskog linča pokreta Dveri i lista Danas
Foto: Fonet

poziv rem-u

MILAN STAMATOVIĆ: Oduzeti dozvolu TV Pink zbog medijskog linča pokreta Dveri i lista Danas

Politika -

BEOGRAD, 29. novembar 2017. (FoNet) - Predsednik inicijativnog odbora za osnivanje stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović zatražio je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da televiziji Pink, kao nacionalnom emiteru, već danas oduzme dozvolu za emitovanje zbog povreda obaveza koje se odnose na programski sadržaj.

foto: Nebojša Mandić

Stamatović u pisanoj izjavi obrazlaže da dozvolu treba oduzeti "povodom najnovije u nizu brutalnih kampanja medijskog linča" koju Pink vodi protiv lista Danas i Dveri, nazivajući ih fašističkom strankom i lista Danas.

Kampanja protiv Danasa, smatra Stamatović, vodi se zato što se list "drznuo da posumnja u verodostojnost tzv. medicinske dijagnoze o teškim povredama novinarki te TV kuće, koju je postavio niko drugi do diplomirani pravnik Aleksandar Vučić".

On je od "istinskih opozicionih, ali i svih slobodoumnih i rodoljubivih stranaka, pokreta i grupacija" zatražio da objave bojkot lokalnih izbora u Beogradu ukoliko vlast do njihovog raspisivanja ne dovede Pink i Radio-televiziju Srbije (RTS), u "nulti stepen tolerancije prema različitom mišljenju". Prema mišljenju Stamatovića, bojkot bi bio jedini izlaz ukoliko se nastavi "ova medijska šizofrenija i silovanje građana u zdrav mozak, koju raspiruju Pink i RTS".

foto: Nebojša Mandić

"Pa neka se onda OEBS, Savet Evrope i Evropska komisija pravdaju pred demokratskom javnošću kako to ljudska i građanska prava svuda moraju da važe osim u Srbiji, pošto je njen vladar samodržac dovoljno kooperativan u kvislinštvu i kapitulantstvu prema Briselu", konstatovao je Stamatović.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track