ĐUKIĆ DEJANOVIĆ O PLANOVIMA SOCIJALISTA ZA BEOGRAD: Kandidat za gradonačelnika neko kao Ana Brnabić
Foto: Fonet

Odluka o nastupu SPS na gradskim izborima još neizvesna

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ O PLANOVIMA SOCIJALISTA ZA BEOGRAD: Kandidat za gradonačelnika neko kao Ana Brnabić

Politika -

SPS smatra da treba nastaviti politiku koja se vodi u Beogradu, kao i da, ukoliko se odluči da na gradskim izborima nastupi samostalno, kandidat ne mora biti član SPS, izjavila je visoka funkcionerka socijalista Slavica Đukić Dejanović.

foto: Dragana Udovičić

"Procene kako ćemo dobiti bolji rezultat u Beogradu, da li zajedno sa SNS ili samostalno, na osnovu testiranja javnog mnjenja pokazaće nam šta je za nas politički najučinkovitije", rekla je Đukić Dejanović.

SPS PODRŽALA KOALICIONOG PARTNERA: Naprednjaci doneli odgovornu odluku o izborima

Ona je dodala da, po uzoru na predsednicu vlade koja ne pripada nijednoj partiji, potencijalni kandidat SPS na gradskim izborima za gradonačelnika ne mora nužno biti član te stranke.

foto: Dragan Kadić

"Mislim da će razmišljanja ići u tom smeru da najpodesnija ličnost koja može da okupi jedan kvalitetan tim i ko bude imao najveći senzibilitet, ljubav za Beograd i prave vrednosti u njemu, on će biti pravi kandidat. Mislim da ćemo ići sa timskim predlozima, pojedinačni će biti važan, ali ne dominantan", navela je Đukić Dejanović, koja je i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Na pitanje da li to znači da kandidat neće biti nužno stranački, ministarka bez portfelja rekla je: "Ne, Ne. Baš po modelu premijerke".

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track