NAPREDNJACI UČESTVOVALI NA  SKUPŠTINI EVROPSKE NARODNE PARTIJE: Razgovarali o izazovima s kojima se suočava Evropa
Foto: Fonet

stranačka saradnja

NAPREDNJACI UČESTVOVALI NA SKUPŠTINI EVROPSKE NARODNE PARTIJE: Razgovarali o izazovima s kojima se suočava Evropa

Politika -

Delegacija SNS predvođena internacionalnim sekretarom i ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović učestvovala je 4. i 5. decembra na Političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP) u Briselu, saopšteno je danas iz SNS.

Tokom dvodnevne Političke skupštine razgovaralo se o aktuelnim političkim dešavanjima u EU, državama članicama EU , kao i izazovima sa kojima se Evropa danas suočava.

Istaknuta je zahvalnost na uspešno organizovanom sastanku Saveta omladine Evropske narodne partije (YEPP) koji je prošle sedmice održan u Beogradu uz podršku predsednika SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, internacionalnog sekretara SNS i ministra za evropske integracije Jadranke Joksimović i Unije mladih SNS.

Takođe, u razgovorima sa predstavnicima EPP-a ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je o reformskom putu Srbije, dosadašnjem napretku ostvarenom na planu evropskih integracija, kao i aktuelnoj situaciji u regionu, a predsednik EPP Džozef Dol je izrazio podršku odgovornoj politici usmerenoj ka stabilnosti i regionalnoj saradnji koju je Srbija pokazala u prethodnom periodu.

Na Političkoj skupštini u Briselu usvojena je Rezolucija o borbi protiv radikalnog islamskog terorizma - u kojoj je istaknuta potreba za većom saradnjom sa zemljama ZB, Rezolucija o izazovima širenja lažnih vesti, Rezolucija o borbi protiv nasilja nad ženama, kao i druge rezolucije iz oblasti socijalne politike, etičkog ponašanja u politici, digitalizaciji i drugim.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track