DOBRA VEST IZ BRISELA: Beograd postaje sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana
Foto: Zorana Jevtić

odluka na evropskom nivou

DOBRA VEST IZ BRISELA: Beograd postaje sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana

Politika -

Sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana biće u Beogradu, potvrđeno je danas na prvom ministarskom sastanku Saveta Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

"Izbor Beograda za sedište Transportne zajednice, iz kojeg će se koordinirati aktivnosti na regionalnim projektima i stvaranju jedinstvenog tržišta u oblasti transporta, predstavlja veliko priznanje za Vladu Srbije i za sve što je Srbija uradila da na regionalnom povezivanju. Posebno je važno što je ova odluka doneta jednoglasno, uz podršku svih predstavnika iz regiona i članica EU", kazala je potpredsednica Vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Istakla je i da takva odluka važan korak u sprovođenju Sporazuma o Transportnoj zajednici, koji je potpisan letos na samitu lidera Zapadnog Balkana u Trstu.

"Infrastrukturno i svako drugo povezivanje je put do bržeg ekonomskog razvoja Srbije i čitavog regiona. Svaki izgrađeni put donosi nove investicije i nova radna mesta", ocenila je ministarka.

Dodala je da odluka o sedištu Transportne zajednice znači da će Beograd biti u prilici da bude domaćin svih važnih susreta iz oblasti transporta koji se tiču regiona i da ima vodeću ulogu u koordinaciji budućih aktivnosti na infrastrukturnom i ekonomskom povezivanju regiona.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Bakir Izetbegović ponovo provocira!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track