Ružić: Platni razredi u javnim službama od 2019. godine
Foto: Zorana Jevtić

Ministar državne uprave i lokalne samouprave

Ružić: Platni razredi u javnim službama od 2019. godine

Politika -

BEOGRAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da su predložene novine u zakonima kojima se uređuje položaj zaposlenih u javnim službama kako bi se unapredio njihov status, ali da se primena platnih razreda odlaže do 2019. godine.

Predložene su izmene zakona o zaposlenima u javnim službama, izmene i dopune Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, Predlog zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Ružić je u Skupštini Srbije rekao da je cilj Strategije reforme javne uprave da se dodje do sistema radnih odnosa koji će biti održiv.

Prema njegovim rečima, predloženim zakonima odredjuju se platni razredi i koeficijenti koji se neće primenjivati do 2019. godine.

"Ta novina se odlaže za naredni budžetski ciklus, kako bi se za promene pripremili budžeti i poslodavci", rekao je ministar.

On je dodao da se i za jedan deo zakona koji se tiče i sistema plata potrebno pripremiti podzakonska akta, kako bi mogli da se primenjuju i kako bi se uradila analiza finansijskih efkata u postupku utvdjivanja nove jedinstvene osnovice.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track