VUČIĆ SA AMBASADORIMA: O saradnji i situaciji u regionu
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Serija susreta na Andrićevom vencu

VUČIĆ SA AMBASADORIMA: O saradnji i situaciji u regionu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.Tema susreta bilo je "i jačanje bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i snaženje odnosa po pitanju bezbednosti i zajedničke borbe protiv terorizma", saopštila je pres služba predsednika Srbije.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Vučić je, u svetlu regionalnih odnosa, još jednom istakao da je prioritet Srbije da održi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

Vučić je izrazio nadu da će sledeći Samit Berlinskog procesa, čiji je domaćin Velika Britanija, značiti korak napred u regionalnoj saradnji. Kif je istakao da Velika Britanija želi da na dnevnom redu tog samita budu teme koje će doprineti boljem povezivanju regiona, ali i njegovoj većoj bezbednosti.

Ambasador je obavestio Vučića i o toku pregovora o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije i naglasio da to ne umanjuje podršku evropskom putu Srbije.

Vučić i ambasador Pakistana

Vučić i ambasador Pakistana Sajed Adil Gilani založili su se tokom današnjeg sastanka u Beogradu za jačanje političkog dijaloga dve zemlje i unapređenje saradnje.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Vučić je istakao da je za Srbiju značajno da razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta. U razgovoru su razmotrene i ideje za obeležavanje 70. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Pakistana, kao mogućnosti da se i na taj način ukaže na potrebu veće saradnje, dodaje se u saopštenju.

"Srbija posvećena razvoju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom"

Vučić je izjavio danas na sastanku sa ambasadorom Crne Gore Branislavom Mićunovićem da je Srbija posvećena daljem razvoju prijateljskih odnosa sa Crnom Gorom.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Prema rečima dvojice sagovornika, dve zemlje su opredeljene za podsticanje unapredjenja ekonomske saradnje, dok je prioritet dat njihovom infrastrukturnom povezivanju, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ambasador Mićunović su istakli da će Srbija i Crna Gora nastaviti da se medjusobno podržavaju na evropskom putu, kao i da će svojom saradnjom dati značajan podsticaj inicijativama za ekonomski napredak celog regiona, dodaje se u saopštenju.

Susret sa ambasadorom Palestine

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa ambasadorom Palestine u Beogradu Muhamedom Nabhanom.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Aleksandar Levajković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO : EVO KAKO JE U BEOGRADU OŽIVEO MRTAV ČOVEK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track