Najnovije vesti

ZORAN ŽIVKOVIĆ: EU stavila Srbiju na sivu listu zbog netransparentnosti poreskog postupka
Foto: Dragana Udovičić

sumniva zemlja

ZORAN ŽIVKOVIĆ: EU stavila Srbiju na sivu listu zbog netransparentnosti poreskog postupka

Politika

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je EU stavila Srbiju na takozvanu "sivu listu" pojačanog nadzora u 2018. godini u pogledu transparentnosti poreskog postupka i poreske administracije.

 

Živković je na sednici Skupštini Srbije o budžetu za 2018. godinu naveo da je tom odlukom Brisela, Srbija po svojoj poreskoj politici, javnim finansijama i svemu onome što čini ambijent za poslovno delovanje i poštovanje prava, ocenjena kao "vrlo sumnjiva zemlja".

 

foto: Profimedia

"Na toj listi društvo nam pravi još 46 zemalja, kao što su Bocvana, Fidži, Oman, Peru, Katar. Na ivici smo da postanemo i deo 'crne liste', na kojoj se nalaze Ujedinjeni Arapski Emirati, naš 'vekovni prijatelj' i glavni partner u sumnjivim poslovnim poduhvatima tokom poslednjih pet godina", naveo je Živković a prenela Nova stranka.

 

Navodeći da je to "prava slika naše ekonomske situacije", Živković je ocenio da "zato u Srbiju dolaze sa velikim subvencijama, mahom stranci koji vole da se igraju u 'poreskim rajevima' i da otimaju pare iz budžeta".

 

(Kurir.rs/Beta)

 

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR VESTI UŽIVO : EVO KAKO JE U BEOGRADU OŽIVEO MRTAV ČOVEK

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...