BEOGRAD DOMAĆIN PREMIJERIMA GRČKE, BUGARSKE I RUMUNIJE Vučić: Brži ulazak Srbije u EU važan za stabilnost i mir Zapadnog Balkana
Foto: Kurir

Sastanak četvorice zvaničnika u zdanju na andrićevom vencu

BEOGRAD DOMAĆIN PREMIJERIMA GRČKE, BUGARSKE I RUMUNIJE Vučić: Brži ulazak Srbije u EU važan za stabilnost i mir Zapadnog Balkana

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, Bojkom Borisovim, Mihajem Tudozeom i Aleksisom Ciprasom razgovarao o tome kako da se Srbija ubrzanije približi Evropskoj uniji.

foto: Kurir

On je na konferenciji za novinare rekao da su premijeri Bugarske, Grčke i Rumunije u Srbiju doneli evropski prijateljski duh i zahvalio im što podržavaju Srbiju na evropskom putu.

KURIR TV UŽIVO IZ PREDSEDNIŠTVA Vučić i premijeri Bugarske, Rumunije i Grčke saglasni: Srbiji je mesto u EU, nepravda se mora ispraviti!

"To je važno za budućnost Srbije, ali i stabilnost, mir i predvidivost celog regiona Zapadnog Balkana", rekao je Vučić.

foto: Kurir

On je rekao da su sastanci izraz stalne saradnje četiri zemlje i da je rezultat saradnje povećana trgovinska razmena četiri zemlje.

CIPRAS ZAHVALAN NA GOSTOPRIMSTVU: Balkan je rizično područje, ali Srbija više ne sme biti izvan evropske porodice

"Srbija ima dobru trgovinsku razmenu sa sve tri zemlje. Očekujemo da zajednička trgovinska razmena sa ove tri zemlje predje tri milijarde evra naredne godine", rekao je Vučić.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Posle sastanka predsednika Srbije sa trojicom premijera, potpisan je i memorandum o smanjenju medjunarodnih tarifa za roming između Bugarske i Srbije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track