RUMUNSKI PREMIJER TUDOSE ČVRSTO UZ SRBIJU NA EVROPSKOM PUTU: Vaš ulazak u EU je formalnost!
Foto: Kurir

Sastanak u zdanju na Andrićevom vencu

RUMUNSKI PREMIJER TUDOSE ČVRSTO UZ SRBIJU NA EVROPSKOM PUTU: Vaš ulazak u EU je formalnost!

Politika -

Premijer Rumunije Mihalj Tudose rekao je da je ulazak Srbije u EU samo formalnost i da su njegova zemlja, Bugarska i Grčka rešene da pomognu kako bi se Beogradu olakšao taj put.

foto: Kurir

Govori se o integraciji Srbije u EU, a sve što radimo na infrastrukturnim projektima - izgradnji mostova i puteva - je deo evropskih integracija i treba samo ozvaničiti status Srbije, rekao je Tudose.

KURIR TV UŽIVO IZ PREDSEDNIŠTVA Vučić i premijeri Bugarske, Rumunije i Grčke saglasni: Srbiji je mesto u EU, nepravda se mora ispraviti!

"Sve naše tri zemlje opredeljene su da pomognu Srbiji na putu ka EU, verujem da je njen ulazak u Uniju samo formalnost. Pomoći ćemo joj i usmeriti je kako bi njen status bio i ozvaničen. Želim da pohvalim organizatore ovog skupa, jer sve naše četiri zemlje imaju probleme, a svaki problem ima rešenje. Sada možemo da ta rešenja uskladimo. Konstatovali smo da bi i naša ministarstva, pre svega energetike, spoljnih i unutrašnjih poslova, trebalo ovako da se sastaju. Čast mi je što su prisutni predstavnici država prihvatili da se takav skup održi u maju sledeće godine u Bukureštu, potom i Grčkoj, pa da posle i postanu fomralnost", podvukao je Tudoseu.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track