(FOTO) I DAČIĆ BI MU POZAVIDEO: Vučić u Havani u fabrici najskupljih kubanskih cigara
Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik U obilasku jednog od najvećih kubanskih nacionalnih brendova

(FOTO) I DAČIĆ BI MU POZAVIDEO: Vučić u Havani u fabrici najskupljih kubanskih cigara

Politika -

KUBA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Havani sa kubanskim predsednikom Raulom Kastrom, a pored gustog rasporeda sastanaka tokom dvodnevne zvanične posete Kubi, našlo se malo vremena i za uživanje.

foto: Predsedništvo Srbije

Tako je srpski predsednik obišao fabriku cigara jednog od najvećih kubanskih nacionalnih brendova.

TOPLA DOBRODOŠLICA U HAVANI: Vučić danas sa Raulom Kastrom

Razgovarao je sa radnicima, ispratio proces proizvodnje, a na kraju i na poklon od domaćina dobio pakovanje najprestižnijeg duvana.

foto: Predsedništvo Srbije

Iako nije poznato da li predsednik privatno voli da zapali koju, njegov kolega, šef diplomatije Ivica Dačić sigurno će mu na poklonu pozavideti, jer svoju strast prema kubanskim cigarama nikada nije krio.

foto: Predsedništvo Srbije

Poznat kao hedonista, nebrojeno puta uhvaćen je kako duvani, a njegovu slabost prepoznala je čak i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja ga je pre nepunih godinu dana obradovala neobičnim poklonom u vidu cigare sa njenim likom.

Lider socijalista samo je jedan u nizu poznatih domaćih političara koji se ovog poroka nikada nisu odrekli. U istom društvu je i njegov bivši partijski kolega Milorad Vučelić.

foto: Printscreen

Kubanska cigara bila je svojevremeno zaštitni znak i doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, ali i bivšeg predsednika Savezne republike Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića.

(Kurir.rs/Foto: Predsedništvo Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track