Najnovije vesti

Vučić održao predavanje u Havani: Govorio o divljenju Srba prema Fidelu Kastru i tugi na vest o njegovoj smrti
Foto: Predsedništvo Srbije

tema "Srbija u Evropi-čuvar nezavisnosti i suvereniteta"

Vučić održao predavanje u Havani: Govorio o divljenju Srba prema Fidelu Kastru i tugi na vest o njegovoj smrti

Politika
10:59h

HAVANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je u četvrtak popodne predavanje na Univerzitetu u Havani i tom prilikom izneo svoje viđenje kako ojačati saradnju i prijateljske veze sa Kubom.

foto: Predsedništvo Srbije

Predavanju na temu "Srbija u Evropi-čuvar nezavisnosti i suvereniteta" prisustvovao je prvi potpredsednik državnog Saveta ministara Kube Migel Dias Kanel, a srpski predsednik je ukazao na to da dva naroda dele stav o "značaju nezavisnosti, suvereniteta i slobode".

Vučić je govorio i o divljenju Srba prema kubanskom lideru Fidelu Kastru i o tugi koju je prouzrokovala vest o njegovoj smrti, jer je Fidel, prema njegovim rečima, "simbolizovao ljude koji vole slobodu, suverene i nezavisne države koje štite svoj teritorijalni integritet"".

foto: Predsedništvo Srbije

Srpski predsednik potvrdio i podršku Srbije u borbi Kube protiv ekonomske blokade SAD, prenosi agencija Prensa Latina.

Takođe je ponovio da će ova njegova poseta stimulisati konkretne korake na planu saradnje između dve zemlje u oblasti zdravstva, ekonomije, trgovine, turizma, poljoprivrede.

foto: Predsedništvo Srbije

I kubanska novinska agencija ACN izveštava o zvaničnoj poseti srpskog predsednika Kubi, koji je, kako prenosi, tokom predavanja na Univerzitetu izrazio spremnost za jačanje ekonomskih i trgovinskih odnosa sa Kubom, pored već postojećih dobrih političkih odnosa između dve zemlje.

Vučić je rekao i da je u Havanu došao u pratnji ministara privrede, zdravstva i poljoprivrede, upravo u cilju povećanja bilateralne trgovine i pronalaženja načina za privlačenje više srpskih investicija na Kubu. Govorio je pohvalno o istorijskim vezama koje ujedinjuju dva naroda.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...