BALŠA OPLEO PO MAJI: Saradnja skupštine i Otvorenog parlamenta raskinuta u nasilničkom maniru
Foto: Nebojša Mandić/marina lopičić

Demokrata ocenjuje da je u pitanju privatizacija skupštine

BALŠA OPLEO PO MAJI: Saradnja skupštine i Otvorenog parlamenta raskinuta u nasilničkom maniru

Politika -

Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Balša Božović kritikovao je danas odluku predsednice Skupštine srbije Maje Gojković o prekidu saradnje sa organizacijom Otvoreni parlament i ocenio da je time u "nasilničkom maniru" raskinuta poslednja veza između parlamenta i građana.

foto: Zorana Jevtić

On je u saopštenju naveo da svi poslanici i građani znaju koliko je Otvoreni parlament bio važan za kontrolu rada poslanika, jer su tim putem građani mogli da pitaju poslanike, a poslanici su morali da im odgovaraju u dogledno vreme. Mogli su da prate rad poslanika i odbora, da kontrolišu kako je koji poslanik glasao i šta je govorio na sednicama, da prate statistiku i imaju uvid u rad onih koji bi po zakonu trebalo da ih predstavljaju, podsetio je Božović.

foto: Nebojša Mandić

"Očigledno je 'šešeljizam' Maje Gojković prevagnuo nad potrebom građana da znaju šta poslanici rade. Nasilničke metode nasleđene iz SRS i želja da se parlament zatvori za građane bile su jače od transparentnosti rada parlamenta", ocenio je Božović.

foto: Marina Lopičić

On je rekao i da je ukidanje mogućnosti da građani kontrolišu rad poslanika poslednji u nizu pokušaja Maje Gojković da "privatizuje" Skupštinu i pogazi Ustav i zakone. Po njegovoj oceni ukidanje rasprave o najvažnijem Zakonu o budžetu, brutalne laži i obračuni sa opozicionim poslanicima imaju za cilj blokadu rada parlamenta, ukidanje opozicije i poslednje kontrole nad radom vlade.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Snimak iz kabineta Maje Gojković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track