GLAVNI ODBOR DSS: O izborima u Beogradu, partokratiji i poreklu imovine
Foto: Fonet

Pripremili svoj plan i program za beogradske izbore

GLAVNI ODBOR DSS: O izborima u Beogradu, partokratiji i poreklu imovine

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da bi trebalo razmišljati o programskom ukrupnjavanju opozicije za izlazak na beogradske izbore.

On je na sednici Glavnog odbora DSS rekao i da se ta stranka nije bavila kalkulacijama u vezi s tim izborima, već je pripremala svoj plan i program, i "viziju razvoja grada".

Po njegovim rečima, tema beogradskih izbora je da se omogući razvoj grada, a ne da se odlučuje o predsedniku Srbije, "ma ko to bio".

Jovanović je ponovo uopozorio na neophodnost obezbedjivanja podjednakog stranaka tretmana u medijima i izbornih uslova za sve koji učestvuju na izborima. On je upozorio je da je u "svim sferama života u Srbiji na ceni partorkatrija koja razara društvo".

Jovanović je na sednici Glavnog odbora DSS rekao i da je partokratija "kancer društva" i da je ima svuda - od medija, do zapošljavanja preko državne uprave i prelivanja para iz državne uprave u privatne džepove.

Po njegovim rečima, prvi korak za suzbijanje tog problema je izmena izbornih propisa. Jovanović se založio i za donošenje Zakona o poreklu imovinu, ali ne onako kako želi vlast. On je naveo da ; DSS smatra da bi zakon mora ; se odnosi na period od 1990. godine i dalje.

Ocenio je da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih, istovremeno sa redovnim beogradskim izborima predstavljalo zloupotrebu demokratskih tekovina, i da bi, ukoliko vlast raspište i vanredne opšte izbore, iako za tim nema političke potrebe, to bil i "vredjenje institucija".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: NANA - PONOVO MESTO KRIMINALNIH OBRAČUNA! Mlađi muškarac ubijen, drugi teško ranjen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja