ZLA KOB MINISTARA: Đorđevićev auto sleteo s puta!
Foto: Dragana Udovičić

Zašto su sve češće saobraćajke političara

ZLA KOB MINISTARA: Đorđevićev auto sleteo s puta!

Politika -

Ministar rada treći je član Vlade koji je imao udes u službenom vozilu. Na sreću, prošao je bez povreda, za razliku od Slavice Đukić Dejanović, koja je u martu za dlaku izbegla smrt

Srpski političari baš nemaju sreće na drumovima. U proteklih deset godina desio se niz saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovali najviši državni funkcioneri.

Slavica Đukić Dejanović, foto: Dragan Kadić

Poslednji u nizu udesa, na sreći lakši, imao je ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević, čije vozilo je u nedelju uveče sletelo s puta. Đorđevića je peh zadesio kada je s predizbornog mitinga u Negotinu išao na predizborni skup u Kostolac.

Auto u kojem je bila Slavica Đukić Dejanović, foto: Dragan Kadić

Ministar se u udesu nije povredio, pa je odmah nastavio za Kostolac, dok su trojica njegovih saradnika odmah prevezeni u požarevačku opštu bolnicu. Njima su ustanovljene lakše povrede - hematomi i ogrebotine. Nakon toga, oni su prevezeni u Beograd na VMA, gde će nastaviti lečenje.

- Sve je u redu, dobro smo prošli - kratko je izvestio Đorđević beogradske medije.

Do udesa je došlo oko 20 sati, na ulazu u Veliko Gradište, kod fabrike ulja „Dunavka“, u pravcu prema Požarevcu. Uzrok nezgode bio je verovatno klizav kolovoz, jer je u tom periodu padao sneg, pa je nekoliko vozila iz kolone koja je iz Negotina išla za Kostolac počelo da krivuda putem. Da bi izbegao udarac u vozilo ispred sebe, vozač ministrovog automobila je naglo zakočio zbog čega je on sletelo s puta i nekoliko puta se prevrnuo. Ministar Đorđević je, bez obzira na ovu nezgodu, juče otputovao u Moskvu, kao član delegacije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

- Kasnimo zbog saobraćajne nesreće. Preživeli smo bombardovanje i uvek smo stizali tamo gde treba, tako da nas ni ova mala saobraćajka nas nije poremetila da vam se obratimo - obratio se lider SPS Ivica Dačić prisutnima na mitingu.

Ranije ove godine, njegova stranačka koleginica Slavica Đukić Dejanović imala je saobraćajnu nesreću pod gotovo istim okolnostima. Ministarka bez portfelja takođe je u povratku s predizbornog mitinga kod Grdeličke klisure doživela težak udes i prošla je s polomljenom ključnom kosti, povredom ramena i ugruvanošću. Puka sreća spasla je i ministra Aleksandra Antića i njegovog vozača, koji su u novembru 2014. službenim „audijem“ sleteli u kanal na putu između Negotina i Zaječara.

Dragan Jočić, foto: Dado Đilas

Tešku saobraćajku imao je tadašnji ministar policije Dragan Jočić, koji je od tog kobnog udesa 2008. ostao doživotni invalid. A u nizu tragičnih događaja je i saobraćajka u kojoj je 2009. kod Lapova poginula čuvena bankarka i bliska Miloševićeva saradnica Borka Vučić.

Damir Okanović, foto: Dragana Udovičić

Damir Okanović

OBUČITI VOZAČE DA IZBEGAVAJU OPASNOSTI

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović podseća da je gotovo svaki visoki funkcioner imao saobraćajnu nezgodu.

- Koliko je meni poznato, vozači koji voze ministre ne prolaze nikakvu dodatnu obuku, a praksa nam pokazuje da niko u saobraćaju nije nedodirljiv. Trebalo bi razmišljati o tome da se njihovi vozači posebno obuče da izbegavaju opasne situacije. Ipak, ministri moraju da poštuju sva ograničenja, osim u slučaju kada su specijalno obeleženi i pod pratnjom - objašnjava Okanović.

Kurir / Ivana Kljajić

Foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: POLICAJAC LIKVIDIRAN NA ZADATKU! Ubica se posvađao sa familijom, pa potegao automatsku pušku na policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja