GUST RASPORED SASTANAKA DRUGOG DANA POSETE MOSKVI: Vučić razgovarao sa vicepremijerom Rusije Dmitrijem Rogozinom
Foto: Kurir

Srdačan susret

GUST RASPORED SASTANAKA DRUGOG DANA POSETE MOSKVI: Vučić razgovarao sa vicepremijerom Rusije Dmitrijem Rogozinom

Politika -

MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Moskvi sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji.

foto: Predsedništvo Srbije

Kako je saopšteno iz pres službe srpskog predsednika, Vučić je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima. Srpski predsednik je izrazio zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou i zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

foto: Predsedništvo Srbije

On je dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i uskladjuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju. Kada je reč o ekonomiji, Vučić je ukazao da je Rusija jedan od strateških ekonomskih i spoljnotrgovinskih partnera Srbije i izneo podatak da je ukupna robna razmena u 2016. godini dostigla 2,3 milijarde dolara.

foto: Kurir

On je dodao da će u narednom periodu Srbija usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

foto: Kurir

"Želimo da postojeću saradnju u energetici, poljoprivredi, telekomunikacijama i drugim oblastima unapredimo i osnažimo. Srbija je zainteresovana za stabilne isporuke energenata kako bi bila omogućena energetska bezbednost zemlje", naveo je Vučić.

U saopštenju se navodi i da su Vučić i Rogozin obišli Fond za presprektivna istraživanja Ruske Federacije, gde su im predstavljena nova istraživačka dostignuća u vojno-tehničkoj i socijalno-ekonomskoj sferi.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Predsedništvo Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: POLICAJAC LIKVIDIRAN NA ZADATKU! Ubica se posvađao sa familijom, pa potegao automatsku pušku na policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track