DOBILI SU JE POZNATI SVETSKI DRŽAVNICI: Predsedniku Srbije dodeljena titula počasnog doktora Moskovskog državnog instituta
Foto: Predsedništvo Srbije

završava posetu predavanjem

DOBILI SU JE POZNATI SVETSKI DRŽAVNICI: Predsedniku Srbije dodeljena titula počasnog doktora Moskovskog državnog instituta

Politika -

MOSKVA - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić završava posetu Ruskoj Federaciji predavanjem na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose MGIMO, gde mu je pre početka predavanja dodeljena titula počasnog doktora MGIMO-a.

foto: Predsedništvo Srbije

Rektor MGIMO-a, akademik Ruske akademije nauka Anatolij Vasiljevič Torkunov istakao je da je na inicijativu naučnog saveta odlučeno da predsedniku Republike Srbije dodele titulu počasnog doktora MGIMO-a.

“Ne daje se toliko često, dobili su je neki poznati svetski političari i državnici, to je tradicionalno priznanje ali i nosi određene obaveze, a one se odnose na održavanje dobrih odnosa sa ovim institutom”, istakao je Torkunov.

foto: Predsedništvo Srbije

Tema izlaganja predsednika Vučića je “Srbija, čuvar nezavisnosti, suvereniteta - važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svetu”.

MGIMO je državni institut za međunarodne odnose, osnovan 1944. i to je osnovna ruska obrazovna ustanova za obrazovanje diplomatskih kadrova.

foto: Predsedništvo Srbije

Pored značajnih ruskih, i mnoge međunarodne ličnosti su nosioci diplome ovog prestižnog instituta, a počasnu titulu doktora MGIMO-a su do sada dobili Žak Širak, Šimon Peres, Irina Bokova, Nikolas Sarkozi i drugi.

(Kurir.rs/Foto: Predsedništvo Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EVO ZBOG ČEGA ĆE SE PUTIN UKLJUČITI U PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja