BAHATA MAJA GOJKOVIĆ: Blokira ulicu zbog odlaska po kroasan?!
Foto: Dragana Udovičić

Šefica parlamenta se opasala obezbeđenjem

BAHATA MAJA GOJKOVIĆ: Blokira ulicu zbog odlaska po kroasan?!

Politika -

Kad Gojkovićeva ide u pekaru koja je bukvalno na nekoliko koraka od zgrade Skupštine, telohranitelji se rasporede duž Kosovske ulice i blokiraju saobraćaj

Za predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković i odlazak u pekaru je teatralan! Osim što pažnju prolaznika često privlače dvojica telohranitelja koji je u stopu prate, Gojkovićeva je, kada reši da skokne po doručak, majstor da napravi kolaps jer je pri izlasku iz zgrade parlamenta čuva i dodatno obezbeđenje!

Iako Skupštinu Srbije od pekare u kojoj Gojkovićeva s vremena na vreme kupuje pecivo deli samo nekoliko koraka, to za predsednicu parlamenta ne znači i da će po doručak otići bez pojačanog obezbeđenja, koje je obično raspoređeno po grupicama i blokira saobraćaj.

Majina paranoja

POSTAVLJA NESVAKIDAŠNJA PRAVILA

O neobičnim zahtevima Maje Gojković Kurir je i ranije pisao, a ostaće upamćeno da je predsednica parlamenta u nekoliko navrata tražila da se gase svetla u Skupštini kad prolazi hodnikom. Takođe, ona ispred svog kabineta drži kutijicu u koju gosti ostavljaju mobilne telefone jer se plaši da neko ne snima razgovore.

Da Gojkovićeva često svraća u pekaru preko puta Skupštine, potvrdilo je i nekoliko prodavaca knjiga u Kosovskoj ulici.

- Ima pratnju. I treba da ima. Mnogo je kulturna, uvek se javi. Nikad nije prošla a da nije rekla dobar dan i pitala kako sam. Ona je žena na nivou. Ne viđam je često, možda dvaput-triput mesečno. Kad pređe ulicu i uđe u pekaru, uvek je prate dvojica iz obezbeđenja. Oni je sačekaju ispred. Ne kupuje mnogo, sigurno malo izađe da bi protegla noge. Da nema obezbeđenje, niko je ne bi ni primetio - prepričava vidno raspoložena gospođa Vera, koja već godinama prodaje knjige u Kosovskoj.

foto: Dragana Udovičić

I Verin „kolega“ koji je želeo da ostane anoniman kaže da je Gojkovićevu poslednji put video pre dve-tri nedelje.

- Viđam je jer u ovoj pekari nekad kupuje doručak. S njom uvek bude njeno obezbeđenje, koje se rasporedi ispred i preko puta pekare - kaže sagovornik Kurira.

Izvor blizak predsednici parlamenta kaže da ona često kupuje kroasane, i to ne obične.

- Istina je da Maja dolazi u pekaru preko puta Skupštine i da tu kupuje doručak. Obično kupi prazan integralni kroasan, ali ne dolazi svaki dan - kaže ovaj dobro obavešteni izvor.

Gojkovićeva nije odgovarala na naše poruke.

Plašljiva

NE IDE BEZ BODIGARDA NI DO TOALETA

Da predsednica Skupštine nekad prevaziđe samu sebe, primer je i situacija kada ju je telohranitelj jednom prilikom otpratio od plenarne sale do njenog kabineta, koji je preko puta te iste sale, što je značilo bukvalno desetak koraka.

Tom prilikom novinarka Kurira nije mogla da joj priđe i postavi pitanje jer se telohranitelj isprečio.

Kurir / Sanja Đurić

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) LETVOM GA TUKAO DO SMRTI! Policija još traži Nemanju C, ubicu sa Miljakovca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track