(KURIR TV) PERFORMANS U KNEZU TAČNO U PODNE: Demokrate jelku Siniše Malog okitile toalet papirom!
Foto: Vladimir Šporčić

Protest u centru Beograda

(KURIR TV) PERFORMANS U KNEZU TAČNO U PODNE: Demokrate jelku Siniše Malog okitile toalet papirom!

Politika -

BEOGRAD - Demokratska stranka organizovala je danas u 12 časova performans ispred jelke na Trgu Republike uz isticanje da nije reč o stranačkom protestu već "buntu građana koji ne smeju dozvoliti ponižavanje".

Aktivisti su ispred jelke izvele "diverziju" ukrasivši je toalet papirom i plastičnim kesama koje su zabile među grančice.

foto: Vladimir Šporčić

Predsednik gradskog odbora DS Balša Božović je u centru Beograda poručio da od tužilaštva očekuje da "Sinišu Malog i Gorana Vesića, zajedno sa jelkom, pošalje da Novu godinu slave u Centralnom zatvoru".

foto: Vladimir Šporčić

"Uhvaćeni su u pljački, ugovor nije raskinut. Vređanje je građana kada na tenderu, koji je navodno bio po zakonu, jedna firma dobije tender od 83.000 evra za plastičnu jelku koja je ne samo najružnija, već i najskuplja na svetu. Tako se oni obraćaju građanima koji ni svojoj deci ne mogu da kupe paketiće, penzionerima kojima su smanjene penzije, prosvetnim i zdravstvenim radnicima koji napuštaju našu zemlju, pa uskoro neće imati ni ko da nas leči. Takođe je veoma važno da objasne šta se dešava sa budžetom za 2018. godinu koji je usvojen pre nekoliko dana i u kojem stoji da još 235.000 evra treba dati na vatromet, 1.200.000 evra istoj firmi "Kip lajt" za dodatnu rasvetu, još 250.000 evra za svečanu rasvetu i isto tako za mnoge druge ugovore koji su veoma koruptivni, a ima ih na svakoj drugoj stranici budžeta", ukazao je Božović i za kraju pitao predsednika Aleksandra Vučića da li će "pokloniti svoj jarbol, kao što je firma "Kip lajt" poklonila jelku, s obzirom da je jarbol za svega 30 dana poskupeo za čak 20 miliona dinara".

foto: Vladimir Šporčić

Podsetimo, portal "Pištaljka" je juče, nakon objave da su beogradske vlasti od firme "Kip lajt" kupile verovatno najskuplju jelku na svetu od 83.000 evra i postavile je i pre završenog tendera, objavio i da se ta ista firma pojavila kao jedini ponuđač na tenderu za nabavku još novogodišnjih svetiljki, ovoga puta u vrednosti od 200.000 evra.

(Kurir.rs/S.Đurić/Foto: Vlada Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NISMO ROKFELERI, A TROŠIMO VIŠE OD NJIH! Beogradska jelka košta 83.000 evra, a samo jedna na svetu skuplja je od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track