ĐILASA PODRŽAO BORKO STEFANOVIĆ: Njegova vizija može biti primenjena u celoj Srbiji a ne samo Beogradu
Foto: Beta/Emil Vaš

ĐILASA PODRŽAO BORKO STEFANOVIĆ: Njegova vizija može biti primenjena u celoj Srbiji a ne samo Beogradu

Politika -

Nakon sastanka sa rukovodstvom Levice Srbije koja mu je danas dala podršku kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas izjavio je danas da njegov program ne vodi u bankrotstvo Beograda. Đilas se nakon razgovora obratio novinarima i rekao da je očekivao podršku levice i zbog toga što su i njegove ideje i program takođe socijaldemokratske.

"Svako ko vam kaže da bi te mere koje mi predlažemo Beogradu dovele do bankrotstva Beograda - moram da vam kažem da ne govore istinu" rekao je Đilas. Kako je rekao potrebno je oko 6 odsto budžeta da bi obdaništa bila besplatna, za oko 150 evra pomoći za 100.000 penzionere i besplatne udžbenike osnovcima.

To bi se, kaže, sve moglo učiniti i kada ne bi bilo "besmislenih troškova" navodeći da proslava Nove godine košta 100 miliona, a da je poslednja koja je organizovana dok je bio gradonačelnik koštala 7 miliona dinara.

Đilas je rekao da će zajednički raditi da se vrate stvari koje su postojale u Begradu, a da se promovišu neke nove, kao što su besplatna obdaništa...

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da će podržati Đilasa i da će podržati zajedničku listu opozicije na izborima za Beograd.

Kako je kazao u programu Đilasa se vidi socijaldemokratska ideja koju oni podržavaju - borba za prava radnika, ekonomski status... Prema njegovim rečima u Beogradu se vidi i ono što je Đilas radio, a ta njegova vizija može biti primenjena i u celoj Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) LETVOM GA TUKAO DO SMRTI! Policija još traži Nemanju C, ubicu sa Miljakovca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track