Najnovije vesti

VUK JEREMIĆ: Prvi cilj nam je promena pogubne vlasti!
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

narodna stranka

VUK JEREMIĆ: Prvi cilj nam je promena pogubne vlasti!

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je prvi i osnovni cilj te partije promena pogubne vlasti koja jednakim žarom gazi gradjanske vrednosti i nacionalne interese.

 

"Neko će biti više uzrujan zbog briselskih sporazuma, a neko zbog Savamale, ali to su sve dela režima koji neće otići ako mi sami ne nadjemo snage i hrabrosti da mu se suprotstavimo", rekao je Jeremić na tribini Narodne stranke "Nacionalno i demokratsko u temelju naše kulture i državnosti", održanoj u beogradskoj Opštini Stari grad.

 

Jeremić je naveo da je veštačka i nametnuta podela na gradjansko i nacionalno, odnosno na prvu i drugu Srbiju, nacionalnu i gradjansku, jedna od velikih prepreka za postizanje konsenzusa o važnim nacionalnim i državnim ciljevima.

 

"Takva podela ne postoji u drugim narodima, ne samo u okruženju, nego ni u Evropi. Nigde se u Evropi ne podrazumeva da su gradjanske i nacionalne vrednosti suprotstavljene, osim u Srbiji. Čvrsto verujem da one nisu imanentno suprostavljene i da čuvanje nacionalnih interesa i resursa jača kapacitete za zaštitu prava pojedinca, kao što nema uspešnih naroda i država bez slobodnog i zaštićenog pojedinaca", rekao je Jeremić.

 

Predsednik Narodne stranke je dodao da istorija Srbije ne pamti takve podele i da je srpska nacionalna ideja uvek bila venčana sa idejom gradjanske slobode i slobode uopšte.

 

"Takvo je i zapadnoevropsko iskustvo koje delimo sa ostalim starim evropskim narodima. Verujem da mi jesmo stari evropski narod i u kulturnom, istorijskom i svakom drugom smislu pripadamo Evropi i da bi trebalo da težimo vrednostima moderne i savremene Evrope, bez obzira na političke razlike koje su uvek postojale", rekao je Jeremić.

 

Kurir.rs/Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...