DAČIĆ MISTERIOZAN UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Prvo ćemo razgovarati sa SNS, a ako ne budemo išli zajedno, onda...
Foto: Beta/Emil Vas

Pripreme za prestoničke izbore na proleće

DAČIĆ MISTERIOZAN UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Prvo ćemo razgovarati sa SNS, a ako ne budemo išli zajedno, onda...

Politika -

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će SPS prvo razgovarati sa Srpskom naprednom strankom o tome da li će na beogradskim izborima nastupiti sa jednom ili sa odvojenim listama, a da će ukoliko se odluči da budu na odvojenim listama onda socijalisti moći da razgovaraju o tome ko bi još učestvovao na njihovoj listi.

foto: Zorana Jevtić

Upitan da li je koalicija SPS - JS - SRS u Mionici najava saradnje za izbore za Skupštinu Beogradu, Dačić je kazao da nije najava saradnje za beogradske izbore, ali da sve rezultate treba imati u vidu, zato što bi to možda moglo da bude.

DAČIĆ U MIONICI: Ne bi me iznenadilo da bude vanrednih parlamentarnih izbora

"Ne kažem da će biti, niti da smo razmišljali... O gradskim izborima prvo ćemo razgovarati sa Srpskom naprednom strankom, da li idemo na jednu listu ili na odvojene liste. Ukoliko idemo na odvojene liste, onda možemo da razgovaramo ko bi još učestvovao sa nama na listi", rekao je Dačić.

foto: Printscreen

Dačić je ponovio da bi voleo da bude i parlamentarnih izbora zbog svih koji "horski govore krijući se jedan iza drugog, a pojedinačno uopšte ne smeju da se pojave".

"Baš me interesuje kako bi se ponašali kad bi bili parlamentarni izbori", rekao je Dačić i dodao da SPS zadovoljan rezultatom iz Mionice gde je koalicija SPS, Jedinstvene Srbije i Srpske radikalne stranke osvojila oko 15 odsto glasova.

NEOBIČNA KOALICIJA U MIONICI: Šešelj, Dačić i Palma idu zajedno na izbore

Dačić je kazao da je zajedničkim nastupom SPS sa SNS na lokalnim izborima u Pećincima, Negotinu i Kostolcu pokazano da njihova koalicija ima sinergiju i da je prihvaćena među građanima.

(Kurir.rs/Beta/RTS/Foto: Beta/Emil Vas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) KOLIKO KOŠTA JELKA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track