ČUVARI BEOGRADA: Nema izbora bez fer uslova
Foto: Dragan Kadić

udruženje građana

ČUVARI BEOGRADA: Nema izbora bez fer uslova

Politika -

BEOGRAD - Sve ono što se juče tokom izbornog dana dešavalo u Pećincima ali i u ostale četiri opštine u kojima su održani lokalni izbori samo je logičan nastavak političke atmosfere u kojoj živimo, saopštili su iz Udruženja građana "Čuvari Beograda".

Oni navode u saopštenju da su brojne nepravilnosti koje su se odigrale odmah po otvaranju birališta i trajale čitav dan, ukazuju na alarmantno stanje i odsustvo demokratske procedure.

"Osnovna karakteristika te naše ružne političke realnosti jeste verbalna agresija koja se projektuje sa samog državnog vrha, a koja se u izbornim kampanjama pojačava i prerasta u druge oblike agresije uključujući i fizičko nasilje", navodi se u saopštenju "Čuvari Beograda".

Oni dodaju da je neophodno da relevantni politički subjekti zajedno sa građanima definišu fer izborna pravila bez čijeg poštovanja bilo kakvih izbora jednostavno ne može da bude.

""Čuvari" nastavljaju aktivnosti na usaglašavanju tih pravila sa svima koji dele našu brigu za ugroženo pravo građana da slobodno biraju. Vreme je da definišemo uslove za gradske izbore ako zaista želimo da oslobodimo Beograd", zaključuju iz ovog udruženja.

(Kurir.rs/Foto: Dragan Kadić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track