POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ: U Beogradu za trećinu manji troškovi u prvoj godini nove vlasti
Foto: Fonet

Spremni za prestoničke izbore

POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ: U Beogradu za trećinu manji troškovi u prvoj godini nove vlasti

Politika -

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da Beogradom vlada "pljačkaška i korumpirana" vlast, koju će građani kazniti na beogradskim izborima, a Beograđanima će u prvoj godini nove vlasti računi i troškovi života biti za trećinu manji.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

"U prvoj godini po dolasku na vlast, računi se mogu smanjiti za trećinu i može se poboljšati socijalni položaj gradjana", rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je istakao da bi Infostan trebalo da bude neprofitna agencija koja ne naplaćuje objedinjenu naplatu, što će račune smanjiti za osam odsto, dodavši da bi trebalo smanjiti i porez na imovinu i previsoku cenu odvoženja nepropisno parkiranih vozila, koju Parking servis naplaćuje 8.000 dinara.

POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ: Srbija na začelju Evrope sa privrednim rastom od 2 odsto

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali "uhvaćen u krađi" kada je otkriveno da novogodišnja jelka u centru glavnog grada građane košta 83.000 evra i da bi svako ko opravdava tu pljačku trebalo da bude kažnjen na izborima. Jovanović je kao primer štetnog ugovora naveo koncesiju za deponiju u Vinči, po kojoj se Beograd obavezao da strancima uplaćuje 38 miliona evra godišnje, što je ukupno oko milijardu evra za ceo period koncesije.

foto: Marina Lopičić

"To će plaćati građani novom taksom i cenom struje garantovanom koncesionaru, koja će biti dva puta skuplja nego na međunarodnom tržištu. Tražićemo da se koncesionar namiruje iz prihoda prodaje sortiranog ambalažnog otpada, čime može da zaradi sedam miliona evra i da se ne uvode nove takse i poskupljenje struje", rekao je Jovanović.

JOVANOVIĆ (CIRSD): Srpska strana u pregovorima sa Prištinom dala sve, a ništa nije dobila

On je kazao i da je računica za koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla" zabrinjavajuća, jer aerodrom ima godišnji prihod od 29,7 miliona evra, a koncesionar će, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, platiti 450 miliona evra, što je mnogo manje od prihoda koji će ostvariti tokom 25 godina trajanja koncesije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Aleksandar Levajković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track