Najnovije vesti

NAPETO U PRIŠTINI: Ulice pune specijalaca, građani pozvani na budnost
Foto: Aleksandar Jovanović

jake mere bezbednosti ZBOG DOČEKA ILI JE RAZLOG NEŠTO SASVIM DRUGO

NAPETO U PRIŠTINI: Ulice pune specijalaca, građani pozvani na budnost

Politika

PRIŠTINA - Na ulicama Prištine uočljiv je veliki broj pripadnika specijalne jedinice, a iz kosovske policije kažu da su preventivno preduzete posebne mere zbog novogodišnjih praznika, a da je bezbednosna situacija mirna i stabilna.

Povećani broj policijaca, kako kažu, treba da obezbedi potpunu sigurnost građana tokom novogodišnjih praznika.

"Kosovska policija, na osnovu svojih procena bezbednosne situacije planira a prioritet nam predviđanje neophodnih policijskih mera. Što se tiče bezbednosne procene situacija je mirna i stabilna. I od građana zahtevamo povećanu posvećenost i budnost svih građana i institucija", rečeno je sajtu Arbreshinfo, prenosi prištinski Ekspres.

Povećano prisustvo policije planirano je na određenim lokacijama i na otvorenom, gde je planirano novogodišnje slavlje.

"Policija planira dodatno prisustvo policije na lokacijama raznih gradova, gde će biti održani svečani dočeci Nove godine, a biće zaduženi i za povećanu kontrolu saobraćaja", navodi se u odgovoru Kosovske policije.

Policija apeluje na sve građane da sarađuju i obaveste bezbednosne institucije o svim eventualnim nepravilnostima ili informacijama, uključujući moguće informacije o problemima u saobraćaju.

Sve se to čini, kako se navodi, da bi se izbegli eventualni incidenti i obezbedila sigurnost građana/ Na Fejsbuku se oglasio i ministar unutrašnjih poslova, Flamur Sefaj, koji je takođe pozvao na saradnju građana sa kosovskim institucijama u narednom periodu kako bi na taj način pomogli da predstojeći praznici dobiju svoj pravi smisao.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Aleksandar Jovanović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...