Najnovije vesti

VOJA ĆE NOVU GODINU DOČEKATI U KREVETU... Nećete verovati koja je Šešeljeva novogodišnja želja!
Foto: Filip Plavčić

Ne veruje u Deda Mraza

VOJA ĆE NOVU GODINU DOČEKATI U KREVETU... Nećete verovati koja je Šešeljeva novogodišnja želja!

Politika

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj sumirao je godinu za nama. On 31. decembra neće slaviti, biće u krevetu mnogo pre ponoći jer poštuje, kako kaže, samo Srpsku novu godinu.

 

U Deda Mraza ni kao dete nije verovao, ali svakako da ima puno želja za 2018. godinu, kako u vezi sa privatnim životom, tako i u vezi sa politikom.

 

- Jako želim da se podmladim, da budem dvadeset godina mlađi, pa da opet haram među mladim novinarkama kao što sam nekada činio. Želim, takođe, da što pre završim knjigu „U Srebrenici se nije desio genocid“, jer mi se pisanje baš odužilo - u svom stilu kaže predsednik SRS za list.

 

Na pitanje da li mu je, kada je reč o politici, novogodišnja želja možda da što pre sklopi koaliciju sa Ivicom Dačićem, predsednikom SPS, pa da zajedno izađu na beogradske izbore, šef radikala odgovara:

- Želim da Srpska radikalna stranka postigne uspeh na gradskim izborima i da ima veoma jaku odborničku grupu. Naravno, želim i da što pre postanemo vladajuća stranka u Srbiji - kaže Šešelj.

foto: Marina Lopičić

On priznaje da godina na izmaku za njega nije bila naročito uspešna.

- Nisam video neki naročito veliki uspeh u ovoj godini, briljirao sam u Skupštini, imao najbolje nastupe, ali to je nešto što je sasvim uobičajno za mene. Ali zdravstveno sam sada odlično, nikada se nisam bolje osećao, neka tako i ostane i biću zadovoljan vrlo - završio je on.

 

Šešelj se vratio u robijaške dane i prisetio se kako je Novu godinu dočekivao u Hagu. On je ispričao kako je pravo bogatstvo davao za pečeno jagnje.

- U Hagu su se robijaši organizovali da slave ovu zvaničnu Novu godinu, Srbi su se posebno organizovali za proslavu Nove godine i Božića. Hranu smo uglavnom naručivali kod nekog Makedonca, vlasnika balkanske kantine, pa smo mogli da naručimo pečeno prase, jagnje ili ćurku. Bilo je to mnogo skupo, pečeno jagnje je nekada išlo i do 450 evra, jer se neko iz zatvorske uprave ugrađivao u to - objasnio je.

 

(Kurir.rs/Alo/Foto: Filip Plavčić)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI! HRVATSKA I SLOVENIJA PRED SUKOBOM?!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...