ČESTITKA PSG: Želimo svima godinu bez nasilja i mržnje
Foto: Beta/Emil Vaš

Pokret slobodnih građana

ČESTITKA PSG: Želimo svima godinu bez nasilja i mržnje

Politika -

BEOGRAD - Pokret slobodnih građana (PSG) čestitao je danas Novu godinu građanima sa željom da 2018. bude godina bez nasilja, mržnje, godina u kojoj će svi moći slobodno da izraze mišljenje, kao i slobodne izbore i slobodne medije.

"Želimo svima godinu bez nasilja! Državu koja će reagovati na svaki oblik nasilja nad gradjanima, a ne ohrabrivati isto ili pak pozivati i sama rušiti ljudsko dostojanstvo! Želimo svima godinu bez mržnje! Državu koja će stati na put svakom govoru mržnje ili pozivanju na linč neistomišljenika", navodi se u saopštenju.

PSG je poželeo gradjanima državu koja ohrabruje različitost, poštuje svoje gradjane i želi da čuje njihovo mišljenje i državu koja će štititi i poštovati prava i slobode svojih gradjana.

"Želimo godinu vraćanja slobode medija! Državu koja se neće mešati u novinarsku profesiju, državu koja će jednako podržavati rad svih profesionalnih medijskih kuća i omogućavati svim novinarima da objektivno izveštavaju javnost! ; Želimo svima godinu slobodnih izbora! Državu koja će omogućiti da svaki glas jednako vredi, da svako ima pravo da neposredno i tajno izrazi svoj politički stav", navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Emil Vaš)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track