DEMOKRATE UVELIKO U RAZGOVORIMA SA BEOGRAĐANIMA Šutanovac obećava: Smanjićemo cenu grejanja
Foto: Printscreen/Twitter

Lider DS danima obilazi pijace po prestonici

DEMOKRATE UVELIKO U RAZGOVORIMA SA BEOGRAĐANIMA Šutanovac obećava: Smanjićemo cenu grejanja

Politika -

Predsednik Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac zatražio je danas da se smanji cena grejanja, da bude u skladu sa potrošnjom, ili da se novac vraća građanima i da se investira.

"Građani Beograda plaćaju grejanje tokom cele godine, a ova vlast to koristi kao parafiskalni namet. Beogradske elektrane ostvaruju dobit i umesto da se ta dobit investira u bolju mrežu za grejanje i merače koji će omogućiti da svi građani plaćaju onoliko koliko potroše, nažalost Beograd uzima dobit i zrađuje na građanima" rekao je Šutanovac.

Šutanovac je, navedeno je u saopštenju, razgovarao danas sa građanima Borče, Vračara i Starog grada, a dodao je i da "Mali i Vesić uzimaju dobit od javnih preduzeća umesto da taj novac ulažu ili smanje cenu grejanja u Beogradu".

Reagovanje SNS: Odbačene kritike lidera DS

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) danas je odbacio kritike lidera Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca na rad beogradski vlasti u oblasti energetike nazvavši ih manipulacijama. Beogradski SNS je naveo da je vlast DS "elektranama ostavila dug od četiri milijarde dinara zbog neplaćenih računa za grejanje vrtića, bolnica i škola, koje je vratila upravo odgovorna gradska vlast predvodjena SNS-om".

"Odgovornim poslovanjem elektrane danas posluju stabilno, samim tim gradjani imaju stabilno grejanje, a još važnije novac se vraća upravo Beogradjanima kroz kilometre nove toplovodne mreže", dodaje se u saopštenju.

SNS je naveo da je "neistina i da ne postoji mogućnost plaćanja grejanja po utrošku, jer Beogradjani imaju opciju da odlukom Skupštine stanara zatraže i takvu vrstu obračunavanja".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/Twitter)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZATVORENIKA! Zašto su poslednji dani ubice iz Rakovice ledili krv u žilama cimerima iz CZ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track