VUK JEREMIĆ: Narodna stranka ima plan ubrzanog razvoja Srbije, pobeda prave opozicije u Beogradu realna
Foto: Printscreen/Twitter

nada se zajedničkom nastupu

VUK JEREMIĆ: Narodna stranka ima plan ubrzanog razvoja Srbije, pobeda prave opozicije u Beogradu realna

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da ta partija ima ozbiljan plan ubrzanog razvoja Srbije čije će sprovodjenje već na početku omogućiti gradjanima bolje uslove života, a ne za 30 godina što predvidjaju zvaničnici Svetske banke.

foto: Kurir

"Nama je potreban ubrzan razvoj zasnovan na većim javnim i privatnim investicijama, na boljoj koordinaciji svih javnih politika, na departizaciji uprave i privrede, kao i na ulaganju u strateške grane. Na primer - u energetiku, poljoprivredu i nove tehnologije", rekao je Jeremić odgovarajući na pitanja koja su gradjani postavili na "Fejsbuk" stranici Narodne stranke.

Jeremić je rekao da se Narodna stranka zalaže za isplatu svih dugovanja radnicima i povezivanje radnog staža koji im omogućava ostvarivanje prava na na penziju, a da je za ostvarivanje toga ključna promena Zakona o radu iz 2014. godine, koji je pogrešan i nepravedan prema radnicima.

On je kazao da će Narodna stranka uvesti doživotnu zabranu rada u javnom sektoru svima za koje se dokaže da su kupovali i falsifikovali diplome i prepisivali naučne radove.

foto: Kurir

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima, Jeremić je ocenio da je pobeda opozicije "vrlo realna" ako svi u "pravoj opoziciji budu razumni i jedinstveni".

Upitan da li postoji mogućnost da na predstojećim izborima za Skupštinu Beograda zajednički nastupe - Narodna stranka, Pokret slobodnih gradjana, pokret Dosta je bilo i pokret Dveri, Jeremić je odgovorio da za to "još uvek nije kasno, iako vreme ubrzano ističe".

"Nadam se da će se svi trgnuti i stupiti u zajednički front", rekao je Jeremić i dodao da će uskoro biti poznata imena kandidata Narodne stranke za odbornike u Beogradu.

Jeremić je kazao da Narodna stranka okuplja ugledne, časne, nekorumpirane i stručne ljude.

"Takodje, ne doživljavamo ove izbore kao borbu za plen tako da ne uslovljavamo naše učešće bilo kakvim potencijalnim budućim funkcijama", rekao je Jeremić.

foto: Marina Lopičić

Dodao je da se "punom parom" radi na obuci članova biračkih odbora. "Učinićemo sve da se ne dogodi izborna kradja, ali se i te kako spremamo na sve moguće scenarije", rekao je Jeremić.

Naveo je i da je 250 poslanika za državu veličine Srbije preveliki broj, ali da to ne sme biti pitanje kozmetičkih promena Ustava kako bi se zamaglile neke druge, mnogo važnije teme, što je po svoj prilici plan aktuelne vlasti.

Predsednik Narodne stranke je rekao da privatizacija sportskih klubova "nije loša ideja", ali da je i te kako potrebno voditi računa da oni tako ne dodju u ruke onih koji nemaju časne namere.

"Trenutna situacija u sportu je izuzetno opasna i po mom mišljenju neodrživa pogotovo kada je reč o fudbalu", rekao je Jeremić.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track