JOVANOVIĆ: Rezultat ekonomske politike SNS je jaz između bogatih i siromašnih
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

kritika

JOVANOVIĆ: Rezultat ekonomske politike SNS je jaz između bogatih i siromašnih

Politika -

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je direktni rezultat ekonomske politike Srpske napredne stranke to što je u Srbiji najveći jaz između bogatih i siromašnih u Evropi.

"Pokazatelji Eurostata, objavljeni u današnjoj štampi, po kojima je Srbija po socijalnoj nejednakosti na samom začelju Evrope, ubedljivo ukazuju na istinitost tvrdnji koje Narodna stranka iznosi mesecima", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je istakao da je ekonomska politika aktuelne vlasti dovela do urušavanja srednje klase u Srbiji, dramatičnog osiromašenja radnika i do stvaranja male kaste bogatih ljudi bliske aktuelnom režimu.

"Ozbiljna istraživanja i pokazatelji takođe potvrđuju i navode Narodne stranke da prosečna plata u Srbiji nije 400 evra, nego ispod 300 evra, kada se uračunaju i manja preduzeća koja ne ulaze u zvanični uzorak, kao i veliki broj samo formalno zaposlenih koji ne primaju platu", dodao je Jovanović.

Jovanović je naveo da se Narodna stranka zalaže za drugačiju ekonomsku politiku koja će voditi računa o dugoročnom i održivom razvoju Srbije, a koja će biti zasnovana na većim investicijama, departizovanoj i efikasnoj javnoj upravi, suzbijanju energetskog siromaštva, kao i čuvanju i dobrom upravljanju nacionalnim resursima.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/Aleksandar Levajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track