Najnovije vesti

SKAT PREDAO LIČNU PRAZNIČNU ČESTITKU TRAMPA BRNABIĆEVOJ: Premijerka i ambasador posle pričali o srpskoj ekonomiji
Foto: Fonet TV

bilateralni susret

SKAT PREDAO LIČNU PRAZNIČNU ČESTITKU TRAMPA BRNABIĆEVOJ: Premijerka i ambasador posle pričali o srpskoj ekonomiji

Politika

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajlom Skatom, o ekonomskim dostignućima Srbije u 2017. godini.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, ambasador Skat je premijerki Brnabić preneo lične čestitke predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Brnabić i Skat su se saglasili da su uspešno sprovedene ekonomske reforme i smanjenje javnog duga privukli pažnju međunarodne javnosti i naglasili značaj nastavka ekonomskih reformi u 2018. godini za razvoj srpske privrede i otvaranje novih radnih mesta.

Ambasador Skat istakao je važnu ulogu koju američki programi pomoći i Američka privredna komora pružaju Srbiji, naročito u oblastima unapređenja poslovne i regulatorne klime. Takođe, naglasio je da dosadašnje investicije SAD iznose oko četiri milijarde dolara, kao i da u Srbiji posluje oko 100 američkih kompanija koje zapošljavaju više od 17.000 radnika.

Sagovornici su se saglasili da bi 2018. godina mogla da bude ključna za napredak Srbije ka EU i unapređenju međunarodnih i regionalnih trgovinskih odnosa. Govoreći o odnosima u regionu, premijerka i ambasador su naglasili važnost unapređenja regionalne saradnje i očuvanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Predsednica vlade zahvalila je ambasadoru na kontinuiranoj podršci SAD u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji i izrazila nadu da će se dobri bilateralni odnosi i dalje razvijati, ističe se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Fonet TV

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PSIHIJATRI REŠETALI ZORANA MARJANOVIĆA! Evo kako je odgovarao na njihova pitanja i šta misli o Jeleninom ubistvu?!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...