NOVI ČOVEK NA ČELU NACIONALNE AKADEMIJE ZA JAVNU UPRAVU: Bivši pomoćnik ministra Maravić dobio novu funkciju
Foto: Fonet/Nenad Orević

imenovanje

NOVI ČOVEK NA ČELU NACIONALNE AKADEMIJE ZA JAVNU UPRAVU: Bivši pomoćnik ministra Maravić dobio novu funkciju

Politika -

Dosadašnji pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave Dražen Maravić postavljen je za vršioca dužnosti direktora Nacionalne akademije za javnu upravu, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".

Vlada Srbije postavila je Maravić za direktora Nacionalne akademije 11. januara, kada je i razrešen sa mesta pomoćnika ministra.

Skupština Srbije je sredinom oktobra prošle godine usvojila Zakon kojim je osnovana Nacionalna akademija koja treba da, kako je tada obrazložio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić da u potpunosti transformiše javnu upravu i obezbedi efikasnije, ljubaznije i bolje upućene službenike.

Ružić je rekao i da će direktor Nacionalne akademije biti biran na konkursu i da nema govora o proizvoljnom ili partijskom zapošljavanju.

"Nacionalnom akademijom rukovodi direktor koji za svoj rad odgovara Vladi i postavlja se na pet godina. Direktor mora biti postavljen na konkursu, u kome se proveravaju stručni i rukovodilački kapaciteti i nema govora o proizvoljnom ili partijskom zapošljavanju", rekao je Ružić tada u Skupštini Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/Nenad Orević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track