BRNABIĆEVA UOČI RASPISIVANJA BEOGRADSKIH IZBORA: Spremna sam da se uključim u kampanju, biće vrlo prljava!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka uverena u rezultate vladajuće koalicije

BRNABIĆEVA UOČI RASPISIVANJA BEOGRADSKIH IZBORA: Spremna sam da se uključim u kampanju, biće vrlo prljava!

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli njeno radno mesto.

foto: Fonet

"Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se ne biraju sredstva, zato što mi imamo rezultate koji su neupitni. Opozicija je u nemogućnosti da napadne našu politiku i ide na najprimitivnije lične uvrede i laži", rekla je Brnabić.

POČINJE BITKA ZA BEOGRAD: Naprednjaci i socijalisti na odvojenim listama

Ona je ocenila da je Beogradu potreban neko ko održava njegovu širinu i otvorenost, ko osuđuje govor mržnje i ko je spreman da strane u odbranu slabijih. Brnabić je kritikovala kandidata za gradonačelnika Dragana Đilasa, navodeći da su mu na dan održavanja "Prajda" bili krivi organizatori, a ne oni koji su rušili Beograd, ali i zbog izjava o novogodišnjoj jelki, o projektu "Beograd na vodi" i o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

foto: Nebojša Mandić

"Đilas je rekao da je naučio iz svojih grešaka, ali je u praksi ponovo dokazao da ništa nije naučio. Takva će biti cela kampanja, pričaće o jelki da ne bi pričali o Velikom bratu, braniće mitropolita od manjina, braniće kuću Velikog brata od dece u Pionirskom parku, kritikovaće Beograd na vodi da bi postavljali replike Terazija na Novom Beogradu", kazala je premijerka.

ĐILAS OSTAJE PRI ČVRSTOM STAVU: Opozicija pred Beograđane na jednoj listi, ne moram ja da budem kandidat

Ona nije želela da komentariše izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija koji je rekao da se on "ne bavi vradžbinama", već da se njima bavi predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je za premijerku postavio Anu Brnabić.

foto: Zorana Jevtić

"Trebao mu je samo dan i po da se seti mene i da prebaci predsedniku zbog toga. Mislila sam da će mene tu prvu izdvojiti. Vlada i crkva su odvojeni i nemam nameru dalje da komentarišem njegove izjave", poručila je Ana Brnabić.

(Kurir.rs/Beta/Alo/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track