IVANOVIĆU ODRŽAN I POMEN U BANJALUCI: Bio je veliki čovek i najsnažnija srpska ličnost na KiM
Foto: Beta/Dragan Gajić

poslednji pozdrav

IVANOVIĆU ODRŽAN I POMEN U BANJALUCI: Bio je veliki čovek i najsnažnija srpska ličnost na KiM

Politika -

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je služen pomen ubijenom lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću.

Pomen, koji je organizovao Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, služilo je sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve Eparhije banjalučke.

"Ivanović je bio veliki čovek i u znak sećanja odlučili smo da mu damo pomen u Banjaluci. Bio je jako pametan, obrazovan i najsnažnija srpska ličnost u poslednjih dvadeset godina na Kosmetu", rekao je predsednik Odbora Milorad Arlov.

On je uoči pomena rekao da je smrću Ivanovića mnogo izgubio srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i celoj Srbiji i Srpskoj.

"Јako je voleo Srpsku, a tokom poslednjeg susreta pričali smo politici, ali i životu. Njegova supruga Milena tada je rekla da bi najviše volela da ne živi na Kosovu i Metohiji jer se tamo ne oseća dobro", kazao je Arlov.

On je dodao da je Ivanović bio vizionar, demokrata i principijelan u onome što radi.

"To ga je i održalo dok je tri godine bio nepravedno pritvoren i kada je štrajkovao glađu, imajući viziju opstanka Srba na Kosmetu", istakao je Arlov.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić je rekao da je Ivanović bio jedan od civilizovanih, pametnih i plemenitih ljudi.

"Takvi dobri ljudi obično pretpre neko stradanje. Nažalost, Oliver je izgubio život i izražavam veliko saučešće porodici ubijenog i svima koji su ga poštovali", navodi Nikolić.

Služenju pomena Oliveru Ivanoviću prisustvovao je direktor Republičkog sekretarijata za vere Dragan Davidović, te brojni građani.

(Kurir.rs/RTRS)

Foto: Beta/Dragan Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZNAJU NEŠTO O UBISTVU IVANOVIĆA? Evo prema kome bi mogla da vodi istraga o zločinu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track