Najnovije vesti

EVO ŠTA VAM JE POTREBNO DA BUDETE VULINOV POMOĆNIK: Vlada Srbije raspisala javni konkurs!
Foto: Dragan Kadić

za sve zainteresovane

EVO ŠTA VAM JE POTREBNO DA BUDETE VULINOV POMOĆNIK: Vlada Srbije raspisala javni konkurs!

Politika

Vlada Srbije raspisala je javni konkurs za funkciju pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane, na rok od pet godina, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Na toj funkciji sada je, u statusu vršioca dužnosti general-major Milan Mojsilović.

Uslovi konkursa predviđaju najmanje visoko obrazovanje u oblasti prirodno-matematičkih ili društveno-humanističkih nauka, najmanje devet godina radnog iskustva u struci, poznavanje engleskog jezika i položen državni stručni ispit.

Uslov je i sertifikat za pristup i korišćenje podataka i dokumenata sa oznakom stepena tajnosti, državljanstvo Srbije, da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede radne dužnosti i da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

U izbornom postupku proveravaju se poznavanje oblasti iz delokruga Sektora za politiku odbrane, stručna osposobljenost za rad na položaju, veština analitičkog rezonovanja i logičkog zaključivanja, organizacione sposobnosti i veština rukovođenja.

Ministar odbrane ima još jednog pomoćnika - za materijalne resurse, a na toj funkciji je, takođe u v. d. stanju, koje se svaka tri meseca produžava odlukama Vlade Srbije, Nenad Miloradović.

Kurir.rs/N1

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA U EU 2025.GODINE! Evo koje uslove za to mora da ispuni!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...