GRAĐANI KOSOVSKE MITROVICE POZDRAVLJAJU DOLAZAK VUČIĆA: Očekujemo da njegova poseta spusti tenzije na KiM
Foto: Zorana Jevtić

smirivanje situacije

GRAĐANI KOSOVSKE MITROVICE POZDRAVLJAJU DOLAZAK VUČIĆA: Očekujemo da njegova poseta spusti tenzije na KiM

Politika -

Očekujemo da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića ulije sigurnost Srbima i spusti tenzije, zajednička je ocena građana severne Mitrovice, ali i poslanika Milovana Krivokapića.

Krivokapić, koji je poslanik SNS u Skupštini Srbije smatra da, iako je atmosfera napeta, a tenzije podignute, poseta predsednika dolazi u pravom, prelomnom trenutku.

"Poseta predsednika Vučića je od izuzetnog značaja za sve Srbe na KiM. Narod njemu veruje, a s druge strane, stranci odnosno međunarodna zajednica ga poštuje i to se mora imati u vidu", poručuje u izjavi za Tanjug Krivokapić.

Prema njegovom mišljenju, Vučić je samim svojim dolaskom još jednom potvrdio reči patrijarha Irineja da se lavovski bori za KiM.

"Vučić je čovek koji je sa svojim narodom i u dobru i u zlu. On je osetio da je ovo pravi momenat i prelomni trenutak da dođe i da umiri Srbe, da vrati narodu mir i veru u budućnost za opstanak na KiM", kaže on.

Kako ističe, s druge strane Vučić šalje poruku međunarodnoj zajedinici i kosovskim Albancima "da se ne igraju sa severom KiM".

Ukazuje da u ovom trenutku bezbednosna situacija, ni politički, ni u drugom smislu nije dobra za Vučićev dolazak, međutim, predsednik Srbije je, kaže, takav čovek da kad god je srpskom narodu teško bilo gde, on ne preza ni od čega.

"On je čovek koji se ne plaši. i pored svih upozorenja, kako pretpostavljam, on je rešio da dođe", rekao je Krivokapić.

Građani očekuju smirivanje tenzija i ovo "čitaju" kao poruku da država nije odustala od njih.

"(Poseta) će uneti sigurnost, jer će narod osetiti da ih država nije napustila nego da i dalje vodi brigu o njima", rekao je stanovnik severne Mitrovice.

"Nadam se najboljem, da će nešto moći da uradi za nas. Samo neka bude sve u redu kad dođe, želim da mu poželim dobrodošlicu. Valjda će da se smire tenzije, očekujem da se malo opustimo", rekla je njegova sugrađanka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja