GOJKOVIĆ: Nekima nije stalo do Briselskog sporazuma
Foto: Zorana Jevtić

povodom ubistva olivera ivanovića

GOJKOVIĆ: Nekima nije stalo do Briselskog sporazuma

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković rekla je danas da postoji velika senka nad "terorističkim činom" ubistva Olivera Ivanovića, te da nekome očigledno nije stalo do sprovođenja Briselskog sporazuma i dijaloga koji je započet.

Ona je istakla i da organi koji sprovode istragu nisu prihvatili pomoć Republike Srbije.

"Da su imali ili da sada imaju pravu nameru da se nalogodavac ovog čina što pre otkrije, oni bi odmah prihvatili ponudu Republike Srbije da aktivno učestvuje u rasvetljavanju, bez obzira da li su u pitanju vlasti iz Prištine ili međunarodne snage koje trenutno borave i obavljaju takvu vrstu posla na teritoriji KIM", izjavila je Gojković u gostovanju.

Na pitanje da li ima poverenja u organe koji sprovode istragu, Gojković je rekla da na teritoriji KiM "apsolutno ništa ne funkcioniše" . Komentarišući objave na društvenim mrežama i u medijima koje optužuju vlast za ubistvo Ivanovića, Gojković je kazala da naslovne strane dirigovano objavljuju te optužbe.

"Nama koji se bavimo ovim poslom bilo je sve jasno posle pola sata od nemilog dođaja, na društvenim mrežama optužuju sve nas koje vodimo Republiku Srbiju, a onda vidimo da imaju i sponzore za to svoje objavljivanje - ništa nije spontano", objašnjava Gojković.

Ona je današnju posetu predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji ocenila kao važan čin koji će doprineti, kako kaže, smirivanju ljudi.

"Cela Srbija je uznemirena, zato predsednik ide pre svega da razgovara sa ljudima koji žive tamo, kako ne bi došlo do toga da dođe do raseljavanja sa teritorije KIM", istakla je Gojković i dodala da svima očigledno smeta Vučić, jer za razliku od ostalih "prvenstveno gleda interes Srbije".

"Ovo je izuzetno važan dan za političku i ekonomsku stabilnost Srbije", zaključila je Gojković.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Vučić po vejavici krenuo iz Banjske u Kosovsku Mitrovicu. Veliki broj gradjana ga čeka na ulicama Mitrovice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track