Najnovije vesti

SPS: Vučićeva poseta Kosovu i Metohiji je čin za istorijsko poštovanje
Foto: Marina Lopičić

jasna podrška

SPS: Vučićeva poseta Kosovu i Metohiji je čin za istorijsko poštovanje

Politika

BEOGRAD - Potpredsednik SPS Aleksandar Antić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolaskom u srpske sredine na KiM pružio sunarodnicima više nego jasnu podršku da imaju zaštitu i da mogu da se oslone na svoju državu u svakom momentu, a naročito kada je teško.

 

"Ako je cilj organizatora gnusnog ubistva Olivera Ivanovića bio da zastraše sve Srbe na KiM i da njihov inače težak položaj dovedu do nepodnošljivosti, onda je taj mračni cilj potpuno propao današnjim dolaskom predsednika Vučića među kosovske Srbe", naveo je Antić u pisanoj izjavi, dostavljenoj medijima.

 

Kako je istakao, odluka predsednika Vučića da odmah posle atentata na Olivera Ivanovića bude sa našim sunarodnicima na KiM je "čin za istorijsko poštovanje".

 

"Retki su u našoj istoriji oni koji su imali smelosti da ličnim primerom pokažu doslednost svoje politike, a politika Srbije je bila i ostaće da Srbi na KiM moraju da se osećaju ravnopravno sa svojim sunarodnicima u celoj zemlji i da njihova država jednako brine i o njima", naveo je Antić.

 

Dodaje da Srbi na KiM, na žalost, nisu u vreme nekih ranijih vlada mogli da imaju osećaj sigurnosti, niti su se njihovim problemima vlasti Srbije bavile na način kako se to danas radi.

 

"Godine su propuštene u jalovom zanemarivanju srpskog naroda na KiM i njihovom prepuštanju samima sebi, i to od strane onih kojima danas ne bi palo na pamet da makar obiđu te ljude i da sa njima podele brige i probleme. Zato bi bar danas trebalo da ćute zbog svojih grešaka i propuštenih prilika da pomognu sunarodnicima na KiM i da prepuste odgovornoj vladi i odgovornom predsedniku da rade ono zbog čega su im građani dali ogromno poverenje - da budu zajedno sa narodom", rekao je Antić.

 

Hrabra odluka

 

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji je od kljucnog značaja za stabilnost i mir u regionu, kao i za opstanak srpskog naroda, izjavio je potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 

"Ovakvom hrabrom odlukom Vučić je pokazao da je Srbija posvećena očuvanju mira i zaštiti srpskog naroda na KiM, za razliku od mnogih političkih faktora Albanaca, dela međunarodne zajednice, ali i mnogih opozicionih partija u Srbiji, koji ne kriju da bi priznali nezavisnost Kosova i kojima je nestabilnost na Kosovu potrebna za pritisak na rukovodstvo Srbije", naveo je Dačić, koji je i predsednik SPS-a.

 

Kako je rekao, Srbija ni po koju cenu neće odustati od borbe za mir i opstanak srpskog naroda na KiM, što, kaže, pokazuje i poseta predsednika Vučića.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
 

KURIR TV VESTI : OVO SU tri snažne poruke Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...