Najnovije vesti

VUČIĆ NAKON TROČASOVNOG RAZGOVORA SA POLITIČKIM LIDERIMA SRBA NA KIM: Neće biti milosti prema ubicama Olivera Ivanovića!
Foto: Printskrin

Predsednik Srbije u poseti kosovskoj Mitrovici

VUČIĆ NAKON TROČASOVNOG RAZGOVORA SA POLITIČKIM LIDERIMA SRBA NA KIM: Neće biti milosti prema ubicama Olivera Ivanovića!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici održao sastanak od tri sata sa političkim liderima Srba na KiM, nakon kojeg je usledilo obraćanje medijima.

 

 

Grupa Srba prisutnih u sali na početku konferencije glasno je uzviknula da traži pomoć od predsednika.

 

KURIR U KOSOVSKOJ MITROVICI: Predsednik Vučić položio venac na mestu ubistva Olivera Ivanovića! Prolomili se povici SRBIJA, SRBIJA!

 

"Predsedniče, pomozite, krivi smo što smo Srbi! Nadamo se vašoj pomoći, možete li da nam garantujete bezbednost i opstanak ovde? Ko će nam pomoći", bio je vapaj nekolicine okupljenih, kojima se Vučić potom i obratio uveravanjem da će Srbija sve učiniti da se oni ne plaše i više nikada ne zaplaču.

 

foto: Printskrin

 

Vučić je zatim istakao i da je lično uputio svima poziv na razgovor, i vlasti i opoziciji, i da im je zahvalan što su se odazvali.

 

(KURIR TV) MINUT ĆUTANJA NA TEHNIČKOM FAKULTETU U KOSOVSKOJ MITROVICI: Vučić počeo sastanak sa političkim liderima Srba na KiM

 

"Razgovori su protekli u atmosferi užasa posle stravičnog ubistva Olivera Ivanovića, pričali smo i o Briselskom sporazumu, poštovanju Rezolucije 1244, zahteva da Srbija da oružje...  Ali moj odgovor je da se nadam da će Srbija davati novac, pre svega za vrtiće, škole, bolnice... Najviši interes Srba je mir, ostanak i opstanak na ognjištima. Razgovarali smo i o uspostavljanju jedinstva, poverenja i poštovanja među Srbima, i ovde na severu, ali i svuda. Mi ćemo da pustimo da prištinske insitucije, koje imaju efektivnu nadležnost, pokažu rezultate u istrazi ubistva Ivanovića, jer je razrešenje neophodno zbog straha koji ljudi osećaju, ali i budućnosti. Želimo da znamo imena počinilaca i nalogodavaca, ko god oni bili, Srbi, Albanci ili drugi stranci. Prema njima neće biti milosti", poručio je odlučno on.

 

foto: Printskrin

 

Vučić se osvrnuo i na trenutnu situaciju na severu pokrajine, gde su većinski policajci, kako je podsetio, srpske nacionalnosti.

 

VUČIĆ SA SINOM DANILOM U PORTI MANASTIRA BANJSKA POZDRAVIO SRBE NA KIM: Morate ostati i opstati na svojim ognjištima! Srbija je uz vas!

 

"Naš posao je bio da i danas razgovaramo o novim projektima, stambenim jedinicama i pomoći razvoju Kosmeta. Neće doći veliki investitori dok nemamo rešena statusna pitanja, ali hoćemo da se borimo za njih. Svi smo shvatili šta je za nas Kosovo i šta nam je zadatak. Svi smo o svemu razgovarali veoma otvoreno. Srećan sam što sam danas na ulicama, uprkos kijametu, video veliki broj ljudi. Vi nemate drugu kuću osim ove. Molimo vas da ne plačete i da u njoj ostanete, a da nas pustite da stvari rešavamo politikom i razgovorom, a ne oružjem. Mi smo sve svoje zadatke obavili, a Priština nijedan. Nadam se da ću sledeći put doći, a da mi ne bude teško i neprijatno", zaključio je predsednik.

 

foto: Printskrin

 

Predsednik Srbije je nakon sastanka razgovarao i sa građanima o trenutnoj situaciji u gradu posle ubistva Ivanovića, njihovim strahovanjima i očekivanjima.

 

 

Nakon sastanka na Tehničkom fakultetu, predsednik se uputio u Gračanicu, pa u Laplje selo, nedaleko od Prištine, gde će u Domu kulture takođe razgovarati sa građanima.

 

(Kurir.rs/Z. Šaponjić/Foto: Printscreen)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI : OVO SU tri snažne poruke Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...