TAČI ISTAKAO VAŽNOST VUČIĆEVE POSETE KIM: Verujem da ćemo nastaviti dijalog na najvišem političkom nivou
Foto: Fonet/Ap

Prioritet normalizacija odnosa

TAČI ISTAKAO VAŽNOST VUČIĆEVE POSETE KIM: Verujem da ćemo nastaviti dijalog na najvišem političkom nivou

Politika -

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je sinoć pozitivnom posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu rekavši da mu je drago što je on tom prilikom nekoliko puta istakao važnost dijaloga kao jedinog puta za normalizaciju odnosa i konačno pomirenje.

foto: AP

"Izuzev nekih populističkih izjava, koje su možda u ovakvim posetama neizbežne, poseta predsednika Vučića je prošla bez incidenata", napisao je Tači na svom Fejsbuku.

Tači je dodao i da je zadovoljan što je predsednik Vučić tokom boravka na Kosovu više puta naglasio važnost dijaloga kao jedini način normalizacije i poverenja. Prema njegovim rečima, Priština će nastaviti da bude posvećena dijalogu o normalizaciji odnosa, sve dok se ne postigne istorijski mirovni sporazum i pomirenje.

foto: Zoran Šaponjić

"Verujem da ćemo nastaviti dijalog na najvišem političkom nivou, pod pokroviteljstvom EU i snažno podržan od strane SAD", rekao je Tači.

Haradinaj: Retorika Beograda i Prištine je umerenija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je, povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, da poruke izrečene tom prilikom pokazuju da je retorika izmedu Beograda i Prištine postala umerenija. On je kazao da je ubistvo lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića strašan događaj i tragedija i dodao da je Priština zainteresovana da rasvetli slučaj i otkrije istinu.

foto: Profimedia

"Taj teroristički čin neće ostaviti posledice na pregovarački proces Beograda i Prištine u Briselu", rekao je on, ocenivši da se radi o izlolovanom slučaju i neprihvatljivom, tragičnom događaju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track