ČEPURIN KOD VUČIĆA: Poseta Kosovu hrabar čin, Rusija zahteva da srpski organi učestvuju u istrazi ubistva Olivera Ivanovića
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Susret na Andrićevom vencu

ČEPURIN KOD VUČIĆA: Poseta Kosovu hrabar čin, Rusija zahteva da srpski organi učestvuju u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

BEOGRAD - Poseta Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, smatra ambasador Rusije Aleksandar Čepurin koji se sastao sa predsednikom Srbije.

Osetio sam potrebu Srba na KiM da podele svoje probleme, rekao je Vučić i istakao da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.

Ambasador Čepurin je istakao da poseta predsednika Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Čepurin je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da "Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, a u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju Predsedništva.

Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da je ta poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. Naglasio je i da je tom prilikom osetio njihovu potrebu da podele svoje probleme i da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.

Ambasador Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina Jurija Ušakova za doprinos predsednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije., zaključuje se u saopštenju Predsedništva.

(Kurir.rs/RTS/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo šta je Vučić poručio Srbima sa Kosova!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track