PARLAMENTARNA SKUPŠTINA SAVETA EVROPE: Nove funckije za Elviru Kovač i Dubravku Filipovski
Foto: Profimedia

članice stalne delegacije

PARLAMENTARNA SKUPŠTINA SAVETA EVROPE: Nove funckije za Elviru Kovač i Dubravku Filipovski

Politika -

Članica stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Elvira Kovač izabrana je u Strazburu za predsednicu Komiteta za jednakost i nediskriminaciju, saopštila je danas Skupština Srbije.

Elvira Kovač, poslanica Saveza vojvodjanskih Madjara, izborom na tu funkciju postala je i član Biroa, izvršnog organa Paralmentarne skupštine Saveta Evrope, kao i brojnih drugih tela. Predsedničku funkciju će obavljati tokom 2018. i 2019. godine.

Članica delegacije parlamenta Srbije Dubravka Filipovski (SNS) izabrana je za potpredsednicu novoformirane političke grupe Slobodnih demokrata.

U saopštenju se navodi da se tokom zasedanja Paralmentarne skupštine očekuje razmena mišljenja o situaciji na Kosovu i Metohiji na Političkom komitetu i poštovanja preuzetih prava i dužnosti Srbije koje proističu iz članstva na Monitoring komitetu.

Delegaciju predvodi Aleksandra Tomić, a u delegaciji učestvuju i Žarko Obradović, Aleksandar Šešelj i Aleksandar Stevanović.

Glavne teme zasedanja su unapredjenje regionalnih i manjinskih jezika, situacija u Ukrajini, zaštite dece u oružanim sukobima, palestinsko-izraelski odnosi, turska intervencija u Siriji, piše u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOK ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA dao detaljan opis muškarca koji je zapalio auto smrti!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track