(FOTO) VUČIĆ SE U DAVOSU NEFORMALNO SASTAO SA MNOGIM EVROPSKIM LIDERIMA: Najznačajniji sastanak sa francuskim predsednikom Makronom
Foto: Predsedništvo Srbije

na marginama sastanka

(FOTO) VUČIĆ SE U DAVOSU NEFORMALNO SASTAO SA MNOGIM EVROPSKIM LIDERIMA: Najznačajniji sastanak sa francuskim predsednikom Makronom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Manuel Makron danas su imali kraći razgovor u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu.

foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je sa Makronom razgovarao na marginama skupa u Davosu gde će boraviti u naredna dva dana i imati aktivno učešće u radu tog Foruma.

Vučić i kralj Felipe
Vučić i kralj Felipefoto: Predsedništvo Srbije

Prethodno se Vučić već neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući albanskog i italijanskog premijera, Edija Ramu i Paola Đentilonija, španskog kralja Felipea. . . šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin.

Martina Larkin sa premijerkom i predsednikom Srbije
Martina Larkin sa premijerkom i predsednikom Srbijefoto: Predsedništvo Srbije

On će, kako je ranije najavljeno, tokom trodnevnog boravka u Davosu, imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.

Američki sekretar Džon Keri (prvi s leva)
Američki sekretar Džon Keri (prvi s leva)foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić u Davosu prisustvuje skupovima na kojima će govoriti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Karl Bilt i Aleksandar Vučić
Karl Bilt i Aleksandar Vučićfoto: Predsedništvo Srbije

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Predsedništvo Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track